fbpx Vivacom Регионален грант подкрепи 14 проекта на граждански организации с над 62 000 лева | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Vivacom Регионален грант подкрепи 14 проекта на граждански организации с над 62 000 лева

14 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща стойност 62 758 лева в 8-ото издание на Vivacom Регионален грант. Средствата ще бъдат използвани за реализиране на проекти в областите образование и опазване на околната среда в рамките на една година.

 „Тази година отчитаме рекордно висок интерес към Vivacom Регионален грант – получихме 360 кандидатури от цялата страна, а над 75% от организациите участват за първи път в инициативата. За нас това е потвърждение за значението и ползата от тази програма. Вярваме, че образованието и опазването на околната среда са ключови за устойчивото развитие на всяко населено място, независимо от неговата локация и големина, затова фокусираме усилията си в тези две области“, сподели Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

С грантовете дарени в осмото издание на инициативата, общата стойност на сумата, с която Vivacom подкрепя гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лева. Средствата са в полза на 108 проекта, на 98 организации от 81 населени места.

„Като член на журито, всеки път, когато чета прекрасните идеи на организации от цяла България, за промяна, тук и сега – се зареждам с енергия и вяра в това, че всичко зависи от нас и нашата отдаденост към общностите, в които живеем. Затова подкрепата на Vivacom чрез програмата Регионален грант е изключително значима. Тя насърчава промени в положителна посока и подпомага регионалното развитие“, сподели Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, дългогодишен партньор на инициативата.

Проектите, които ще бъдат подкрепени в рамките на 8-ото издание на Vivacom, са:

„С две ръце и голямо сърце“, Фондация Стрей Шийп

„Отвъд стената – заедно на приключение“, Фондация Арт Бюро

„И от мен зависи“, Сдружение Чиста Струма

„АЗ СЪМ КОСТАНДОВО“, НЧ Просвета -1919, гр. Костандово

„Млади Еко Реактори“, СНЦ „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина”

„За да не ходи водата на кино“, НЧ Селска пробуда – 1925, с. Горно Пещене

„Еко-приобщаващи игри“, Сдружение Знание

„Планината учител и вдъхновител“, НЧ  Родопска искра - 2020, с. Лилково

„Да смачкаме отпадъците“, Училищно настоятелство при СУ Христо Ботев

„Back to school – кауза природозащита“, Българска фондация Биоразнообразие

„Еко карнавал“, Студио за документален театър ВОКС ПОПУЛИ

„Климатична наука в класната стая“, Сдружение Горичка

„Симулатор – стимулатор“, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие

„Еко-камионче за топла храна", Фондация Доброволците на Св. Георги