Все още инвестицията в недвижим имот е с най-добра доходност

Все още инвестицията в недвижим имот е с най-добра доходност

Пазарът на недвижими имоти през последните няколко години е наситен с много динамика и това е напълно логично предвид факта, че търсенето няколкократно надвишава предлагането. Това налага стартирането и реализацията на много нови строежи, което от своя страна повишава цените на новите имоти.

Предвид факта, че в София е съсредоточена почти на 80% от цялата икономика на страната, тази тенденция е най-силно изразена в столицата.

Но ако говорим за Черноморието, там имотите строени и реализирани в предходните години все още могат да обслужат, удовлетворят търсенето от страна на чужденците.
Процента чужденци, които купуват недвижими имоти в София, било то за инвестиция или да живеят е пренебрежително малък. Основният процент клиенти са български граждани, които инвестират в имоти с цел отдаване под наем.

Все още можем да кажем, че инвестицията в недвижим имот е с най-добра доходност, особено като се вземат предвид предлаганите условия от банките, които в момента наблюдаваме. Всичко това благоприятства за развитието на пазара на недвижимите имоти у нас.

Краткосрочните наеми около София и навсякъде, където има изградена добра инфраструктура при всички положения носят доста добра доходност в сравнение с дългосрочните.

Бумът, който в момента наблюдаваме е направил купувачите непредпазливи, тъй като търсенето е по-голямо от предлагането, което означава, че ако купувачите искат да закупят по-добър имот, то най-голяма е вероятността да го открият, ако го закупят в процес на строеж. Или иначе казано „на зелено”. Рискът при покупка на имот „на зелено” съществува винаги, но той трябва да е изключително премерен. Клиентите трябва внимателно да проверят инвеститора, обкръжаващата структура, финансирането на проекта, главния изпълнител и т.н.

Брокерът като посредник трябва да предостави подробна и пълна информация на клиента, за да може той сам да вземе своето решение. Всеки един имот има своите плюсове и минуси и взимайки ги под внимание клиентът трябва да направи своя ИНФОРМИРАН избор.
Важно е да се знае, че при покупката на имот схемата за плащане е от голямо значение. Най-добрите варианти са плащане на 10, 20 до 50% от сумата, до пълното завършване на сграда и предаването на имота във владение на клиента. Всякакви други схеми на плащане носят по-голям риск. Условията за придобиване на имот при тях могат да бъдат и по-добри като крайна сума, но нервите, които ще клиентите ще изгубят са безценни.
В момента в публичното пространство има доста подробна информация за всяка една фирма, така че добрите строители и инвеститори са известни.

 

Facebook коментари