fbpx Все повече гледаме телевизия през смартфон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Все повече гледаме телевизия през смартфон

Ежеседмично 62% от потребителите използват социални медии, докато гледат телевизия, което e ръст от 18% за една година. Такова поведение се наблюдава при 66% от жените и 58% от мъжете. 25% от потребителите използват социалните медии, за да дискутират онова, което гледат, докато го гледат. Такива са данните от годишното проучване на Ericsson ConsumerLab. Гледането на телевизия в движение става все по-популярно и 50% от времето, прекарано в гледането на телевизия и видео през смартфона, вече става извън дома, за което спомагат мобилните широколентови мрежи.

Въпреки че поведението на гледане и поръчване се променя, само 8% от потребителите заявяват, че ще намалят своите телевизионни абонаменти в бъдеще. Всъщност вместо да търсят начин да намалят разходите си, потребителите са готови да плащат повече за по-добро изживяване: 41% споделят, че са готови да плащат за съдържание в HD формат.

Повече от половината потребители биха желали да имат възможност да избират собственото си видео съдържание. Докато броят на екраните и услугите се увеличава, хората все повече търсят лесни за употреба и комплексни услуги, които могат да предоставят всичко заедно. Това би позволило на потребителите да смесват телевизия от типа „при поискване” с линейна телевизия, включително и съдържание „на живо”, да намират по-лесно съдържание, да увеличат ефекта на социалната телевизия и да си осигурят безпроблемен достъп от различни устройства.