fbpx Вълна от регистрации на домейни с “мижав интерес” и “пръчки събирам” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Вълна от регистрации на домейни с “мижав интерес” и “пръчки събирам”

Ръст в регистрацията на забавни нови домейни, свързани с популярни изрази от социалните мрежи отчитат хостинг компания СуперХостинг.БГ, разглеждайки тенденциите от юни 2021 г., до края на юни 2022 година. 

Регистрирането на домейни, свързани с актуални теми от общественото пространство, оказва влияние и на търсенето на т.нар. “нови домейни” - new TLD (new top level domain) - като .online, .space, .guru, .tech и др.

“Тенденцията за активно купуване на домейни, свързани с актуални теми и популярни „вирусни“ явления в интернет не е нова. Наблюдаваме я винаги, когато се появят „горещи“ казуси във виртуалното пространство. Затова силният интерес към подобни популярни „бисери“ от публичното пространство за нас не е изненадващ. Новото през тази година е, че тази тенденция си кореспондира с повишаването популярността на новите домейни, което създава повече възможности за креативност. Станахме свидетели и на регистрацията на интригуващ романтичен проект, на който екипът ни пожелава успех” - обяснява маркетинг мениджърът на СуперХостинг.БГ Цветелина Ненкова.

Тя посочва и други актуални тенденции при новите домейни като например регистрацията на едно и също домейн име, но с различни разширения като .online, .tech, .store, .site и .space. Изброените нови разширения изглежда вече са не по-малко интересни за дигиталните предприемачи, отколкото традиционните .com и .net. Популярността им се дължи на достъпната им цена, която ги прави също подходящи за създаването на временни лендинг страници на проекти или събития като музикални фестивали и конференции.

Цветелина Ненкова споделя също, че този тип домейни се използват активно за регистрацията на сайтове на общини и туристически центрове - bansko.online, bourgas.online, targovishte.online, shumen.store, както и за направата на сватбени сайтове