fbpx Юникомс България вече е Sidaya Pharma Bulgaria | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Юникомс България вече е Sidaya Pharma Bulgaria

етикети

Дистрибуционната компания Юникомс България вече е Sidaya Pharma Bulgaria. Българското подразделение на компанията разширява своето продуктово портфолио, като поема разпространението на фармацевтичните продукти на Reckitt Benckiser.

Над две десетилетия Юникомс България е дистрибутор на продукти и устройства за надеждна диагностика у дома (тестове за бременност, апарати за кръвно налягане), както и на хранителни добавки, разработени от лекари. Сред тях са Sendo, Surecheck, Selenogin и редица други. За близо 25 години, дружеството създава устойчиви партньорства с водещи аптечни вериги, лекари и партньори и се превръща в активен участник в развитието на българския фармацевтичен пазар.

Ребрандирането към Sidaya Pharma Bulgaria e логична стъпка, свързана с растежа на компанията и разширяване на продуктовото портфолио в посока лекарствени продукти, както и на интегрираните услуги за развитие на фармацевтични брандове.

“Нашата цел е да издигнем дистрибуцията на едно ново ниво – да създадем the smart distribution, в която технологиите, AI и big data въздействат съществено на реалността”, казва Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Sidaya Pharma AG.

След подписването на споразумението с Reckitt към марките, дистрибутирани от Sidaya Pharma Bulgaria, се присъединяват Nurofen, Strepsils, Gaviscon и др.

Sidaya Pharma AG е част от швейцарската група Unicoms AG.