fbpx Първият Fujitsu Day България 2013 представи бъдещето на компанията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първият Fujitsu Day България 2013 представи бъдещето на компанията

 

Под мотото Reshaping ICT, Reshaping Business and Society, висши мениджъри на Fujitsu представиха визията на компанията за бъдещето на технологиите, и влиянието им върху бизнеса, отделния човек и обществото като цяло пред над 200 клиенти, партньори, представители на държавните и бизнес организациите и журналисти. Всичко това се случи по време на Fujitsu Day България 2013, който се проведе в София.

Небойша Белотомич, Търговски директор Fujitsu Балкани заяви: „Ние вече не гледаме на ИКТ просто като средство за подобряване на продуктивността, а като на големи възможности за предоставяне на различни видове нови изживявания и стойност. Интернет даде мощен тласък на дигиталния свят, и той бързо се обединява с физическия свят, в който живеем, като генерира безкрайни количества от информация. Новите знания, придобити при анализ на тази информация има потенциала да трансформира нашия живот.“

Вяра Чангърова, Старши мениджър „Клиенти“, Fujitsu България отбеляза: “Fujitsu Day България 2013 e посветен на четири ключови теми – съхранение на данни, иновации на работното място и системи за биометрично удостоверяване. Представяме в повече от пет сесии и 40 продукти изложбена площ, подчертаваме пълното продуктово портфолио на Fujitsu. Целта на форума е да представим своята визия и препоръки как с помощта на технологиите можем да постигнем фокусирано върху бизнеса и отделния човек интелигентно общество.”

Една от ключовите теми, които Fujitsu представя в рамките на форума беше PalmSecure™ – уникална биометрична система за идентификация и верификация на самоличност. Устройството може да се ползва за контрол на физическия достъп до охранявани територии, за достъп до персонални компютри или сървъри, при извършване на плащания през POS терминали, за достъп до функциите осигурявани от банкомати, киоски и т.н. Безконтактното устройство на Fujitsu на практика е лесно за използване хигиенично решение за разпознаване на личността, което може да се ползва и в частния, и в публичния сектор.
Fujitsu представи също и цялостно портфолио от преносими компютри и таблети от бизнес клас. Компанията е създала вече пълен набор от „All New in Touch“ устройства, които дават възможност на хората да постигнат пълния си потенциал.

Друг акцент бе бизнес ориентирано съхранение на данни - новото поколение системи за съхранение на данни ETERNUS DX и CS.
Работата от всяка точка на света, достъпът до приложения и данни от всяко устройство и наличето им по всяко време са съществени фактори за увеличена производителност, гъвкавост и конкурентноспособност. Това бе друга тема, която бе дискутирана. Това обаче поставя нови предизвикателства пред ИТ директорите. Удовлетворяване на крайния потребител, непрекъснатост на бизнес процесите и сигурността в паралел, изискват ново решение, подходящи услуги, така както и политики за BYOD (Bring Your Own Device), свързани с използването на не-корпоративни устройства. Намаляването на бюждетите води до по-ефективно предоставяне на услугите от всякога.
„Компютърните технологии напредват към ера, фокусирана върху бизнеса и отделния човек, в която технологиите свързват хората. Ние вярваме, че бързото развитие на ИКТ дава на хората силата да трансформират бизнеса и обществото и да постигат устойчив растеж за всички”, коментира Небойша Белотомич