fbpx Захарни Заводи даряват над 200 000 билкови пастили на Българска хранителна банка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Захарни Заводи даряват над 200 000 билкови пастили на Българска хранителна банка

 

„Захарни заводи“ АД направи дарение от 12 000 кутии с над 200 000 билкови пастили „Лукчета“ на Българска хранителна банка. Сравнително новият за пазара продукт на марката е с високо съдържание на натурални билкови масла с доказано, от Българската асоциация на микробиолозите, антимикробно и антивирусно действие срещу често срещани патогени. Продуктите ще бъдат раздадени на нуждаещи се домакинства в страната като част от пакети с хранителни продукти, които организацията раздава традиционно.

„В ЗАХАРНИ ЗАВОДИ искрено вярваме в корпоративната ни политика за социално отговорна ангажираност. През годните сме подкрепяли различни обществени инициативи и за нас е естествено и в този тежък за страната момент също да потърсим начин да помогнем. Правим го чрез билкови пастили Лукчета с доказано антимикробно действие, защото според нас именно този продукт е подхдящ за настоящия сезон.“, сподели Валентина Ралева, изпълнителен директор на „Захарни заводи“ АД.
Билковите пастили „Лукчета“ са с двойна доза натурални билкови масла от евкалипт, мента, мащерка, салвия, копър и пелин, благодарение на които подпомагат нормалното състояние на организма и успокояват гърлото при нужда.

Това е второто дарение, което от компанията правят по повод извънредното положение в страната. Преди по-малко от седмица „Захарни заводи“ АД направи дарение от 10 000 литра денатуриран етилов алкохол на държавни болниции.