fbpx Завод за технически компоненти във Видин ще инвестира 14 млн. лв. за разширение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Завод за технически компоненти във Видин ще инвестира 14 млн. лв. за разширение

Водеща снимка
Да

Завод за технически компоненти във Видин ще инвестира 14 млн. лв. за разширение

На 8 август 2022 г. предстои първа копка за разширяване на складовата част и производството на завод "ТЕХНИЧЕСКИ КОМПОНЕНТИ БЪЛГАРИЯ“ във Видин. Компанията е дъщерна на немската EbV Elektronikbau und Vertirebs GmbH и е в процес на сертифициране за инвеститор клас А. Продукцията е изцяло за износ.

Заводът произвежда компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация, предлага развойна дейност и серийно производство на разнообразие от продукти с приложение в различни уреди, в автомобилната, медицинска и други индустрии.

Основан през 2005 г., заводът стартира производството си през 2008 г. с 30 служители, за да се превърне днес във водещ по размер на възнаграждението в региона. С предстоящото разширение предприятието става и най-големият работодател в област Видин - с 450 работни места през следващата година.

„Новата инвестиция на "ТЕХНИЧЕСКИ КОМПОНЕНТИ БЪЛГАРИЯ“ ще бъде 14 млн. лв. и благодарение на нея във Видин ще удвоим работните места, което превъръща региона в икономическа точка на стабилност“, коментира директорът инж. Mapтин Πeтpoв.