fbpx Завод за технически компоненти във Видин ще инвестира 14 млн. лв. за разширение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Завод за технически компоненти във Видин ще инвестира 14 млн. лв. за разширение

На 8 август 2022 г. предстои първа копка за разширяване на складовата част и производството на завод "ТЕХНИЧЕСКИ КОМПОНЕНТИ БЪЛГАРИЯ“ във Видин. Компанията е дъщерна на немската EbV Elektronikbau und Vertirebs GmbH и е в процес на сертифициране за инвеститор клас А. Продукцията е изцяло за износ.

Заводът произвежда компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация, предлага развойна дейност и серийно производство на разнообразие от продукти с приложение в различни уреди, в автомобилната, медицинска и други индустрии.

Основан през 2005 г., заводът стартира производството си през 2008 г. с 30 служители, за да се превърне днес във водещ по размер на възнаграждението в региона. С предстоящото разширение предприятието става и най-големият работодател в област Видин - с 450 работни места през следващата година.

„Новата инвестиция на "ТЕХНИЧЕСКИ КОМПОНЕНТИ БЪЛГАРИЯ“ ще бъде 14 млн. лв. и благодарение на нея във Видин ще удвоим работните места, което превъръща региона в икономическа точка на стабилност“, коментира директорът инж. Mapтин Πeтpoв.