fbpx Заводът за автомобили край Ловеч навърши три години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Заводът за автомобили край Ловеч навърши три години

Заводът за автомобили край Ловеч навърши три години

Заводът за асемблиране на автомобили на китайската марка Great Wall в България Литекс Моторс навърши три години. Сертифициран е по ISO 9001 той е един от най-модерните в Европа. Допълнително е въведена вътрешна системата VES (Vehicle Evaluation System). Тя е уникална за България, международно призната и използвана от водещите японски автомобилостроители за контрол на качеството в производството.

Заводът край Ловеч е двукратен носител на престижната наградата за „Най-добър завод за автомобили Great Wall извън Китай“. От 2012 г. насам са открити над 150 работни места, обучени са инженери и оператори, така че да се гарантира най-високо качество на автомобилите.

За тези години собственици на автомобили с марката са Министерство на околната среда и горите, Министерство на вътрешните работи, горските и ловни предприятия, Виваком, Булгартабак, Нуртс, ЧЕЗ България, много други големи и по-малки компании, както и хиляди българи. Специалистите на завода разработиха и специални версии на пикапът Steed 5 и ексклузивният H6 Domino, които успешно вече се продават е на други европейски пазари.

Представителството започна развитието на външните пазари и от вносител България започва да се превръща в износител на висококачествени български автомобили. Сред пазарите към момента са Сърбия, Македония, Румъния и Италия.