fbpx Литекс Моторс ще представи новият луксозен бранд HAVAL | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Литекс Моторс ще представи новият луксозен бранд HAVAL

Българският автомобилен производител Литекс Моторс производител ще предложи нов бранд на българския потребител, който ще представи предпремиерно за Европа на автосалона в София.
Марката HAVAL e собственост на Great Wall Motors Company и е създадена като отговор на наложилата се през последните няколко години тенденция към растящо търсене на SUV автомобили в световен мащаб, както и с ясно изразената цел да удовлетвори желанието и стремежа на потребителите към все повече комфорт, все повече екстри и модерни технологии в автомобила.
 
Съсредоточен изключително в производството на SUV и с амбицията да се превърне в най-голямата SUV марка в световен мащаб, брандът вече предлага пълна гама от малки, средни и големи, примиум клас SUV-та – общо 8 модела – с различни двигатели, задвижване и скоростни кутии. Обща характеристика при всички 8 е изключителното внимание отделено на най-малките детайли по интериора и екстериора, изборът на висококачествени материали и множество модерни технологии. Такива са например полезните за водача интелигентни системи и асистенти за мониторинг на мъртвата зона, радар за контрол на скоростта, системи за наблюдение на умора на водача, системи за автоматично паркиране и много други.
 
Моделите HAVAL ще започнат да се произвеждат в завода на „Литекс Моторс“ край Ловеч от средата на следващата година, когато се очаква да бъдат пуснати и в продажба. В дизайна на SUV-тата определено личат стил, класа и подчертан лукс в интериора, безспорно повлияни от главния дизайнер на марката - белгиецът Пиер Льоклер, бивш дизайнер на BMW.