Литекс Моторс ще представи новият луксозен бранд HAVAL

Българският автомобилен производител Литекс Моторс производител ще предложи нов бранд на българския потребител, който ще представи предпремиерно за Европа на автосалона в София.
Марката HAVAL e собственост на Great Wall Motors Company и е създадена като отговор на наложилата се през последните няколко години тенденция към растящо търсене на SUV автомобили в световен мащаб, както и с ясно изразената цел да удовлетвори желанието и стремежа на потребителите към все повече комфорт, все повече екстри и модерни технологии в автомобила.
 
Съсредоточен изключително в производството на SUV и с амбицията да се превърне в най-голямата SUV марка в световен мащаб, брандът вече предлага пълна гама от малки, средни и големи, примиум клас SUV-та – общо 8 модела – с различни двигатели, задвижване и скоростни кутии. Обща характеристика при всички 8 е изключителното внимание отделено на най-малките детайли по интериора и екстериора, изборът на висококачествени материали и множество модерни технологии. Такива са например полезните за водача интелигентни системи и асистенти за мониторинг на мъртвата зона, радар за контрол на скоростта, системи за наблюдение на умора на водача, системи за автоматично паркиране и много други.
 
Моделите HAVAL ще започнат да се произвеждат в завода на „Литекс Моторс“ край Ловеч от средата на следващата година, когато се очаква да бъдат пуснати и в продажба. В дизайна на SUV-тата определено личат стил, класа и подчертан лукс в интериора, безспорно повлияни от главния дизайнер на марката - белгиецът Пиер Льоклер, бивш дизайнер на BMW.
 

Facebook comments