fbpx Посланик Уорлик тества Chevrolet Volt | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Посланик Уорлик тества Chevrolet Volt

Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик демонстрира възможностите революционния Chevrolet Volt - първият в света електрически автомобил с удължен пробег. Това бе възможно по време на ексклузивно събитие в резиденцията на посланика на САЩ в България, свързано с енергийната ефективност и екологичните технологоии. Chevrolet бе част от компаниите, които представиха свои високотехнологични енергоспестяващи продукти.

Резиденцията на Негово Превъзходителство Джеймс Уорлик бе избрана за една от единадесетте в Европа за провеждането на събитие свързано с енергийната ефективност. По време на събитието бяха демонстрирани енергийно-ефективни продукти, които спестяват средства и запазват енергията в сградите. Събитието бе възможно благодарение на публично-частното партньорство между Сдръжението за запазване на енергията и Лигата на зелените посолства – около 80 американски посолства по света. Лигата на зелените посолства е инициатива на Държавния департамент на САЩ за насърчаване на международното сътрудничество в областта на енергийната ефективност и чистите технологии. Сдружението е резултат от партньорството на Държавния департамент на САЩ чрез амерканските посолства по целия свят, Министерството на енергетиката и Министерството на търговията на САЩ, компании от енергийния сектор, американските износители на чисти технологии и заинтересованите страни в международен план.

Chevrolet Volt се задвижва с високотехнологичната литиево-йонна батерия със система за течностно охлаждане и отопляване. Когато батерията се изтощи, генератор задвижван от 1.4 литров двигател осигурява електричество и удължава пробега на Volt до 500 км. В такъв момент двигателят, удължаващ пробега, поема функциите незабележимо, като това се индикира на LCD екрана. Системата на Volt e с мощност от 150 к.с. включва два електрически мотора, три съединителя и планетарен механизъм, спомагащи за повишаване на общата ефективност.