fbpx Мариана Манолова | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
 Някой ще каже, че в бизнеса правилата са създадени, за да се нарушават. Но за да знаеш как да ги нарушиш, първо трябва да ги научиш. Ето десет полезни правила, с които да избегнете грубостта:1.
  ”Нищо не ни струва така евтино и не се цени така скъпо от хората, както вежливостта”. Сервантес, "Дон Кихот"   Вече сте изпратили фирмените коледни картички, нали? По списък, който е актуализиран и проверен два пъти, надявам се?
Сигурно ви се е случвало да срещнете някого и мигновено да усетите, че не го харесвате. Вашият вътрешен глас ви казва: "Не знам защо, но наистина не харесвам този човек". Много от нас се колебаят дали да се доверят на предчувствията си, защото не знаят дали да им вярват.
Колебанието пред гардероба вече не е присъщо само за жените. Първото впечатление и професионалният начин на обличане играят важна роля в днешните бизнес взаимоотношения. Добрият външен вид е особено важен на територията на конкурентната бизнес среда.
Ценят ли се добрите маниери днес, във времето на непринуденото поведение? Абсолютно!
Цветята ни съпътстват през целия живот и са навсякъде около нас.
Мариана Манолова е родена в София. От 1990 до 2000 г. работи като офис мениджър и търговски директор в частна IT компания, представител на Hewlett Packard и Packard Bell за България. През 1995 г. завършва "Фирмено управление и маркетинг" в УНСС.