fbpx 12 цитата на кралица Елизабет II | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

12 цитата на кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II беше по-голяма от двете дъщери на Джордж VI и Елизабет Боуз-Лайън. След 70 години на престола и умелото и ефективно ръководене на кралските дела, на 8.09.2022 г. тя си отиде от този свят, но ще остане завинаги в световната история. 

Тук споделяме някои нейни вдъхновяващи цитати:
 

1. Винаги е било лесно да се мрази и унищожава. Да се гради и да се обича е много по-трудно.

2. Истинското мерило на всички наши действия е колко дълго доброто в тях продължава. Всичко, което правим, го правим за младите.

3. Хубавите спомени са нашият втори шанс за щастие.

4. Мъката е цената, която плащаме за любовта.

5. Работата е наемът, който плащаме за мястото, което заемаме на земята.

6. Всичко има общо с обучението: можете да направите много, ако сте правилно обучен.

7. Нека да не се вземаме прекалено на сериозно. Никой от нас няма монопол върху мъдростта.

8. Спомняйки си ужасяващите страдания на войната, осъзнаваме колко е ценен мирът, който сме изградили в Европа от 1945 година насам.“

9. Не знам нито една формула за успех. Но с течение на годините съм забелязала, че някои основни черти на лидерството са универсални. Често са за намиране на начини за насърчаване на хората да обединят усилията си, талантите си, прозренията си, ентусиазма си и вдъхновението си, за да работят заедно. 

10. Когато животът изглежда труден, смелите няма да се наведат и да приемат поражението. Вместо това те стават още по-решени да се борят за по-добро бъдеще.

11. Светът не е най-приятното място. В крайна сметка родителите ви ви оставят и никой няма да се отклони от пътя си, за да ви защитава безусловно. Затова трябва да се научите да се застъпвате за себе си и за това, в което вярвате. Понякога, моля, простете езика ми, се налага да сритате някого отзад.

12. Воденето на мирна политика винаги е било най-трудната форма на лидерство.