fbpx 14.3 млн. лв. е изработил българинът с най-висок доход | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

14.3 млн. лв. е изработил българинът с най-висок доход

14.3 млн. лв. е изработил българинът с най-висок доход

етикети

Първите 50 души от списъка на НАП са придобили общо 117 млн. лв. през 2012 година. 14.3 млн. лева е получил българинът с най-висок доход през миналата година. НАП се позовава данните от получените досега данъчни декларации. На ден той е получавал средно по 65 хил. лв. по трудови правоотношения и граждански договори.
Данните посочат още, че през 2013 г. в първите 10 по декларирани доходи са шестима столичани, двама от Велико Търново и по един представител на Варна и на Бургас.
От началото на годината досега в офисите на НАП в цялата страна са приети 169 хил. декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2012 година. Близо 10 на сто от тях са подадени чрез интернет.
Формулярите се подават до 30 април, като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок.
Пет на сто отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30 април.
Както през миналата година, клиентите на НАП ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и да подават цялата данъчна декларация, уточняват от приходната агенция.