fbpx Всички туристи са настанени и осигурени с вода и храна след потопа на Южното Черноморие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Всички туристи са настанени и осигурени с вода и храна след потопа на Южното Черноморие

Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от наводненията по Южното Черноморие. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова от плаж Нестинарка, където днес тя направи оглед на последствията след наводненията в района.

Около 4 000 са общо туристите в засегниятия регион на Южното Черноморие. „Намират се решения и всички туристи са настанени и осигурени с вода и храна“, съобщи министърът на туризма.

Зарица Динкова посочи, че предстои да се направят детайлни обследвания, за да се прецени какви са щетите и че на място е видяла сериозно пострадала конструкция на сграда и пострадала инфраструктура. „Срещу природните бедстия сме безсилни, но след анализ е необходимо да не се позволява повече да се работи върху превенция“, заяви тя.

„Работим съвместно с туроператорите, за да намерим решение по какъв начин бихме могли да подпомогнем извозването на туристите, защото състоянието на пътищата е твърде опасно, за да се пътува с големи автобуси. Благодаря на съответните служби, които действат в добър синхрон. Апелът ми към всички потърпевши е да се вслушват в указанията на институциите, които работят, за да запазят животите ни“, каза министър Динкова.

В Деня на Съединението е изключително важно да се действа с обединени усилия, за да се разреши кризата с природните бедствия, добави тя.