fbpx 20 успешни години за Автомотор корпорация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

20 успешни години за Автомотор корпорация

В празнична атмосфера със стилна програма и с много български и чужди гости, на 11 октомври, Автомотор Корпорация отбеляза своята 20-годишнина в единственото по рода си в България Автомобилно селище Ситроен Божурище.

Автомотор Корпорация е официален вносител на марката Ситроен за България от 1991 г. Днес, компанията е с уставен и резервен капитал от 22 милиона лева, като почти всички служители са и нейни акционери, и в структурата й се включват 19 фирми. Автомотор Корпорация бързо развива една от най-големите национални дистрибуторски мрежи в България. Към момента фирмата има 21 оторизирани центъра, позиционирани на ключови места в 16 града. Фирмата е доставила 26 000 автомобила на своите клиенти. Един от основните приоритети за компанията е обучението и квалификацията. За двадесет години са реализирани над 68 000 човекочаса обучение за технически кадри, осъществени са и редица търговски обучения във Франция и България. Фирмата е първата в бранша, която се сертифицира по ISO.

За 20 години много ръководители и специалисти са обучени в Ситроен Франция, създаден е международен център за обучение, първоначално в град Бургас, след това в София, в който са се обучили стотици кадри от България, Румъния, Сърбия и Македония. Провеждани са и редица курсове от френски специалисти у нас. Днес, в компанията и нейната мрежа работят над 600 души професионалисти в своята област.

Компанията е дългогодишен партньор на много корпоративни клиенти - Министерство на Здравеопазването с над 800 доставени линейки за нуждите на спешна медицинаска помощ, Министерство на Вътрешните Работи с 200 доставени автомобила за нуждите на Гранична полиция по изпълнение на програма Шенген, Министерство на Образованието, на Правосъдието, Български пощи, Маршрутни таксита София и други.

Автомотор Корпорация изгражда имиджа си на социално отговорна компания, която допринася за развитието на обществото чрез множество инициативи и партньорства, подпомагащи изкуството, културата и спорта. Десетките успешни партньорства през годините са довели до българската публика по-близо бележити наши сънародници и известни лица от световния елит. Фирмата е спонсор на експедиция на връх Макалу в Хималаите (6 600м), детски музикален фестивал „Милион чудеса”; Държавно първенство по ски за журналисти; Международен спортен работнически фестивал, организиран от Българска работническа федерация; тенис турнир на вестник Пари, футболен клуб Левски. Фирмата организира първото по рода си в България Рали шоу на жълтите павета в София с участието на 7-кратния световен шампион в WRC, пилотът на Ситроен Себастиан Льоб.

Автомотор Корпорация е дългогодишен партньор на Международен балетен конкурс Варна (първия професионален международен балетен конкурс в света) и Празници на изкуствата Аполония. През годините фирмата подкрепя редица български артисти, множество прояви в сферата на модата – конкурси за красота, Алманах на българската мода, Златна игла; телевизионни предавания, реалити формати и благотворителни прояви. Фирмата е била официален превозвач на световно известни лица посещавали България като режисьора Люк Бесон и жената с най-дългите крака в света – топ модела Адриана Карембьо.

За двадесетте години присъствие на пазара, автомобилите Ситроен и екипът на Автомотор Корпорация получават редица награди. Автомотор Корпорация получава най-високото отличие от Автомобили Ситроен за цялостната си дейност – трофей Магелан. През 2007 година генералният директор на Автомотор Корпорация, Кирил Сандов е номиниран с указ на френския президент за Кавалер на Националния орден за заслуга , а през 2008 година – президентът Георги Първанов го награждава с най-високото българско отличие - Орден Стара Планина.