fbpx 5 неща, които ще отблъснат потребителите от вашия сайт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

5 неща, които ще отблъснат потребителите от вашия сайт

СуперХостинг.БГ съветва

5 неща, които ще отблъснат потребителите от вашия сайт

"Искам информацията и я искам веднага!" Това е нагласата на днешния интернет потребител, търсейки дадена информация в мрежата. В наши дни сме погълнати от толкова големи обеми информация, че да се сдобием с нея вече не представлява никаква трудност. Предизвикателството е да я отсеем и анализираме за възможно най-кратко време. Потребителите не се задържат на сайтове, които им отнемат ценно време за откриване на търсената информация. СуперХостинг.БГ съветват какво да избягваме, за да задържим посетителите на нашия сайт.

1. Мигащи, подскачащи, изчезващи или появяващи се неочаквано елементи на сайта

С наличието на много различни и движещи се елементи, които отвличат вниманието, може успешно да се постигне разсейване на посетителя. Това го отдалечава от информацията, която търси на сайта. Замерването на посетителите с картинки и екзотични цветове, които се борят за надмощие на екрана, е сигурен знак "Стоп". Освен, че забавя зареждането на сайта, наличието на много такива елементи по страницата може да отблъсне потребителя.

2. Звук или видео, което се стартират автоматично и липсва възможност за спиране

Дори на посетителите, които харесват озвучените уеб сайтове, им идва в повече това, че музиката сама се стартира и понякога е невъзможно да се спре. При посещаването на такъв сайт може да се получи така, че потребителят вече да си е пуснал музика, която се изпълнява на заден фон. Може и да се намира в обстановка, в която не е уместно издаването на звук от компютъра. Добра практика е потребителят сам да може бързо, лесно и интуитивно да управлява мултимедията на сайта.

3. Прекалено малък, прекалено голям шрифт или още по-лошо сив текст на черен фон

Ако искате да скриете нещо от очите на посетителя, най-подходящо е да го сложите в цвета на фона. Текст с много дребен шрифт често се подминава от посетителя, тъй като напряга и затормозява четенето. Добрият контраст между цветовете на фона и текста, както и подходящ шрифт са ключови елементи за добро потребителско изживяване

4. Рекламни карета, изскачащи прозорци, закриващи съдържанието на сайта

Онлайн рекламата е вече нещо нормално и подходящото разположение на рекламните карета могат да допълнят визията на сайта. Изскачащ прозорец, който се зарежда върху съдържанието на сайта или пък отваря допълнителни прозорци обаче, действа смущаващо. Не рядко тези прозорци се използват за рекламни съобщения. В повечето случаи посетителите се отказват да отворят подобен сайт повторно.

5. Сайтът не е мобилно оптимизиран или няма мобилна версия

Липсата на мобилна версия може да откаже голяма част от потребителите, които ползват мобилно устройство, да посетят сайта.

И за финал, но не на последно място - за да задържите интереса на посетителите на вашия сайт, създавайте полезно съдържание.

http://www.superhosting.bg/