fbpx 5 съвета за успешна учебна година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

5 съвета за успешна учебна година

Отново дойде онова време от годината, когато всеки малко или много започва да се подготвя за началото на училищния сезон. За някои това е Училището на живота, за други - само поредната учебна година. Ако ти се иска да направиш добро впечатление в училище, да се откроиш на хоризонта, този списък с 5 съвета ще ти помогне за това.

1. Бъди позитивен

Запомни, че тъмният режим е модерна дигитална функционалност, а не начин на мислене! Изстреляй своята популярност в училище с позитивизъм и заразяващо добро настроение. Създавай нови приятелства постоянно. Общуването е важно, а интровертите могат да се окажат много интригуваща компания. Разшири своя приятелски кръг с позитивни, истински и добре настроени хора и гледай как групата ви се увеличава.

2. Ангажирай се с кауза

Ако искаш да дадеш добър пример и да направиш добро впечатление, сега е моментът да се захванеш със социално отговорен проект. Направи нещо в полза на обществото и ще видиш как усилията ти ще бъдат възнаградени и ще привлекат привърженици. Бъди истински лидер и ангажирай приятелите си със смислени каузи, свързани с околна среда, образование или благотворителност. Намери съмишленици за своите проекти и създай общност от хора, които споделят интересите ти! Имаме и някои идеи за социални каузи, с които можеш да се ангажираш, като например UNICEF' U-репортери - трибуна за младите хора, която им дава възможност да говорят по темите, свързани с подкрепа правата на децата и подобряване на общностите. Друг добър пример е кампанията на WWF за популацията на тигрите, която доби широка популярност благодарение на чат бот във Viber, който освен образоване по темата, предлага и начини за дарение.

3. Усъвършенствай своите знания

Бъди винаги любопитен и не спирай да учиш. Живеем в свят без граници, където знанията са достъпни за всеки и по всяко време. Започни допълнителни курсове, за да затвърдиш практическите и техническите си умения, разгърни знанията си за живота и света. Започни сега, запознай се с международната неправителствена организация Кан Академия, която разработва набор от онлайн инструменти в помощ на учениците.

4. Бъди душата на купона

Увери се, че си в крак с всички актуални хитове, защото рано или късно ще попаднеш на парти, което ще се нуждае от някой, който да пуска готина музика. Най-добре е това да си ти, нали? Днес, с или без реклами, музиката е навсякъде около нас. Можеш да я слушаш на живо, онлайн и дори, без да напускаш чата с приятелите, благодарение на Spotify приложението във Viber, Позволи на артистичната ти душа да се позабавлява и нека хората около теб да последват емоцията ти.

5. Технологии

В наши дни е задължително да бъдеш тех-гуруто в клас. Стани част от тех елита в училище благодарение на последните функционалности на Viber, посветени на началото на учебната година. Свали стикерите Обратно в училище и разбери как можеш да изразиш чувствата и емоциите си. Стикерите са само прелюдия към чат бот приключение, с което ще разбереш какъв тип ученик си. Благодарение на куиз, ще можеш да идентифицираш лесно своите супер сили, както и да разбереш как правилно да ги използваш. Сподели резултата със съучениците си и се позабавлявайте дори преди началото на учебната година! Добре е да знаеш, че скъпите марки и играчки вече не са фактор да си готиният в училище. Това, което е от значение е да си наясно с с важните за деня неща и да имаш способността да изразяваш себе си в бързо променящата се среда. И най-важното – да осъзнаеш, че не е нужно да се харесаш на съучениците си на всяка цена. Всичко е въпрос на това как и с какви действия и инициативи ще избереш да преминеш през тази учебна година. Не забравяй, че точните съвети могат да ти помогнат да вземеш всички изпити без проблем.