fbpx 92 компании имат работещи франчайз вериги в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

92 компании имат работещи франчайз вериги в България

92 компании имат работещи франчайз вериги в България

Броят на чуждестранните и български франчайзодатели, които развиват бизнес на българския пазар расте с всяка изминала година. 92 са компаниите с минимум 3 франчайз обекта, като по-голямата част (56%) са български, според Проучването на франчайзинг пазара, проведено между февруари и май 2012 г. Интересен факт, е че българският бизнес се решава да предложи франчайз малко преди шестата си година, показват още данните от анкетата. Докато франчайзингът все още е сравнително непознат в България (по данни на Franchising.bg 73% от предприемачите не са наясно с материята), то бизнес моделът се радва на изключително бързо развитие, а в последните години преживява истински бум у нас, благодарение на навлизането на големи световни марки.

Благодарение на франчайзинга всеки може да започне веднага собствен бизнес като се включи във франчайз верига и използва нейната марка, ноу-хау и изпитан бизнес модел.
От 12 000 лв. започват разходите за развитие на франчайз модел, които включват разработването на необходимата документация, обучения, административни разходи, софтуерно обезпечаване, назначаване и обучение на франчайз мениджър, маркетиране на франчайза и т.н.

Повече от 70 български и международни изложители ще се представят тази година на четвъртото издание на Franchising Expo 2012 в София на 9 и 10 ноември в НДК - единственото изложение за нов бизнес в България, организирано от Franchising.bg. Своите бизнес модели ще представят компании от САЩ, Великобритания, Индия, Бахрейн, Гърция, Дубай и др.

Входът за посетители е свободен срещу регистрация онлайн или на място. Всеки желаещ да се запознае, да почерпи опит от утвърдени марки и да се ориентира в света на франчайзинга може да посети изложението от 10.00 до 18.00 часа в зала 3 на НДК през двата дни.
Генерален спонсор на събитието, на което се очакват над 3000 посетители е международната компания за недвижими имоти RE/MAX. С всяка следваща година изложението бележи ръст в сключените договори, с което се утвърди като най-ефективния начин за развитие на франчайз веригите в България.

Facebook коментари