fbpx Алеона де Кама издаде втория си роман „Страст за ЖИВОТ“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Алеона де Кама издаде втория си роман „Страст за ЖИВОТ“

Все повече българи осъзнават, че успехът в бизнеса е истински едва тогава, когато успееш да помогнеш на някого в нужда. Днес се срещаме именно с една такава дама, която е истински пример за подражание. Магдалена, позната с творческия псевдоним Алеона де Кама издаде своя втори роман „Страст за ЖИВОТ“. Част от всяка продадена книга отива за неправителствената организация „Победи рака“, която се грижи за онкоболни в цялата страна.
За страстта, живота и добрината разговаряме с Маги.

Маги, ти си пример за успешно реализирана жена – имаш бизнес в сферата на образованието и успередно като хоби вече издаде втория си роман „Страст за ЖИВОТ“. Как се приема книгата няколко месеца след като я пусна на пазара?

- Книгата се приема добре. Читателите са много впечатлени. И това ме радва особено много. Не за друго, а защото книгата е дълбока, предизвикателна. И да видя толкова хора да посягат към нея означава, че все повече хора са готови да се осмелят. Искам да живея в такова общество, на будни умове и смели сърца. Така че щастлива съм, защото това виждам засега.

Ти съчетаваш изкуството с благотворителността. Разкажи ни повече за това кое те мотивира да отделяш част от приходите си от романа за НПО, което помага на онкоболни?

- Мога да го направя и го направих. Писнало ми е от говорене без правене. Дали можех да не го правя? Разбира се, че да! Но кое ме движи напред тогава… Вярвам, че това, което ни свързва като хора и ни прави общо цяло, онова, което ни прави общество, не са законите, а готовността да си помагаме.

Знаеш ли за други българи, които успешно следват този модел на благоворителност за хора, изпаднали в безизходица?

- Имам доста приятели, които участват в най-различни кампании за доброволчество. Правят коледните събития на компаниите, в които работят, с благотворителна кауза. Все по-често чувам за подобни инциативи и това ме радва. Странното е, защо ако има наистина много хора, които избират да помогнат, по медиите все се говори за негатива.

Какво реализира от „Победи рака“ със събраните до момента от продажбите на романа ти средства?
- Към момента все още не сме направили плащане към фондацията. Това предстои да се случи, така че очаквам и фондацията да обявят коя кампания ще финансират с тази помощ.

За да бъдеш успешен бизнесмен, и то жена, трябва да притежаваш...?

- За да бъдеш успешен независимо в коя сфера, трябва да притежаваш пълно сърце и да го следваш. Защото ако умът ръководи, анализира, измисля, то сърцето свързва всичко в едно. И в творчеството, и в бизнеса, и в личните си отношения се осланям на сърцето, защото аз съм жена именно затова. Да обичам да правя това, което правя и да правя, това, което обичам.