fbpx Alpine Vision Gran Turismo в играта Gran Turismo®6 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Alpine Vision Gran Turismo в играта Gran Turismo®6

Alpine Vision Gran Turismo в играта Gran Turismo®6

Alpine Vision Gran Turismo скоро ще се появи в милиони домове по света чрез престижната игра Gran Turismo®6! Той е резултат от въображението на дизайнерите и инженерите, които имаха задачата да разработят Alpine на 21-ви век. Играчите да седнат зад виртуалния волан на това ексклузивно творение, което въплъщава уникалната ДНК на марката. И ще могат да се превърнат в реалност, тъй като Alpine представя спиращ дъха, пълноразмерен макет на модела по време на Festival Automobile International в Париж, 27 януари 2015.

Вече над 15 години историята на успеха продължава. Продажбите на различните издания на Gran Turismo достигат над 27 милиона, преди лансирането на Gran Turismo®6 за PlayStation®3 през декември 2014. Gran Turismo®6 се откроява като нов стандарт, предлагайки на геймърите над 1200 от най-добрите в света автомобили и 39 писти. Успехът на франчайза се дължи в голяма степен на партньорството, което продуцентите му имат с най-престижните автомобилни производители. Групирани под банера Vision Gran Turismo по повод 15-та годишнина на играта, прототипите, създадени специално по този случай, са еднакво чакани от феновете на автомобилите и игрите.

През юли 2013, около 15-членен екип от Polyphony Digital Inc. посети студиото на Alpine, където бе посрещнат от екипа на Alpine, с който споделят една и съща страст към автомобила. „Каз“, който е очарован от Alpine, не успя да скрие радостта си от идеята да приветства френската марка в своя виртуален шоурум. В действителност, той често приема възможностите да шофира на писта, затова включването на състезателна марка като Alpine има специално значение за него.

Много скоро идеята за олекотен, маневрен, баркета автомобил, в съответствие със състезателната програма на марката с A450, приема форма.

Вътрешнофирмен дизайнерски конкурс, в който участват около 15 дизайнера, е спечелен от проекта на Виктор Сфиазоф (Victor Sfiazof) „Като фен на аеронафтиката, исках също така да внедря препратки от света на авиацията. Въздушните спирачки добавят приятен високотехнологичен акцент в задната част”, споделя той.

Произведен е двойно композитен корпус, за да даде форма на концептуалния автомобил, който вече не е само „виртуален“. Тъй като купето също разкрива техническите елементи, които се крият под него, съществена работа е хвърлена в посока на внедряване на различни компоненти, включително окачването. По подобен начин, дизайнът на кокпита е изисквал специална грижа и тапицерите са били помолени да произведат седалка тип „корито“ с видими шевове.

Пълноразмерната версия на Alpine Vision Gran Turismo впечатлява моментално посредством необичайните си пропорции, като видимостта зад волана е перфектна, тъй като нищо не пречи на зрителното поле на пилота.

За пръв път Alpine Vision Gran Turismo ще бъде видян на тазгодишния Festival Automobile International в Париж, Франция. В продължение на 30 години това ежегодно събиране на експерти в областта на естетиката и автомобилното съвършенство е връчило редица специални награди, включително една за Plus Belle Voiture de l’Année (Най-красив автомобил на годината). След това той ще бъде представен на 2015 Rétromobile Show (4-8 февруари) в Порт дьо Версай, Париж, където ще започнат сериозните чествания по повод 60-ата годишнина на Alpine.

Alpine Vision Gran Turismo ще бъде наличен като част от безплатна актуализация на Gran Turismo®6 за PlayStation®3 през март 2015. За да разберат повече за автомобила, играчите трябва да изберат „Vision GT“ от „My Home“ страницата.

Истинският Alpin е с двигател с работен обом: 4494 куб. См и 450 к.с. мощност, макс. скорост: 320 км/ч. Трансмисията е 7-степенна секвенциална със задно задвижване

 

Facebook коментари