fbpx Apple и IBM сключиха глобално партньорство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Apple и IBM сключиха глобално партньорство

Apple и IBM обявиха ексклузивно партньорство, благодарение на което двете водещи ИТ компании ще предложат нов клас бизнес приложения за iPhone® and iPad®, базирани на експертизата на IBM в сферата на управлението и анализа на BigData. Партньорството между двете компании ще бъде насочено към трансформиране на бизнеса като цяло чрез въвеждане на нов клас мобилни приложения.

"IPhone и iPad са най-добрите мобилни устройства в света, които са трансформирали до много висока степен работните процеси и ежедневието на хората. Към днешна дата над 98 на сто от фирмите в класацията Fortune 500 и над 92 на сто от тези в Global 500, използват IOS устройства в бизнеса си.", споделя Тим Кук, Главен изпълнителен директор на Apple. "За първи път в историята даваме възможност на потребителите на IOS да използват решенията на IBM за анализ на данни, което създава големи пазарни възможности за Apple. Това е радикална стъпка към развитието на компаниите в световен мащаб и е нещо, което само Apple и IBM могат да предоставят. "

Партньорството цели да създаде приложения, които могат да преобразят, начина по който бизнеса и служителите работят, благодарение на iPhone и iPad, което ще позволи на компаниите да постигнат по-добра ефективност, ефикасност и да отговорят на нуждите на клиентите по-бързо и по-лесно от всякога. В рамките на това партньорство двете компании ще се фокусират върху следните дейности:

Ще си сътрудничат за изграждане на платформа IBM MobileFirst за IOS решения. Ще бъдат създадени над 100 приложения от нов клас, предназначени за бизнес цели, насочени към специфични индустриални проблеми или възможности в сферата на търговията на дребно, здравеопазването, банковия сектор, туризма и транспорта, телекомуникациите и застраховането. Тези и други приложения ще бъдат представени през есента на 2014 и през 2015 година.

Платформата IBM MobileFirst за IOS ще предоставя цялостни услуги за бизнеса, обхващащи анализи, работни процеси и съхранение на данни в облачна среда, сигурност и интеграция. Освен това ще предлагат и мобилен сервиз и поддръжка и пакетни услуги.