fbpx Национална кампания „Пази детето в интернет“ насочва усилия към повишаване на дигиталната култура на родителите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Национална кампания „Пази детето в интернет“ насочва усилия към повишаване на дигиталната култура на родителите

Стартира втория етап на образователната инициатива „Пази детето в интернет“, която през 2023 година ще се съсредоточи върху повишаване на дигиталната култура на родителите. Тя ще премине под мотото „Твоето дете вече знае как да се пази в интернет! Сега е твой ред!“.

Социалната кампания на ЗК „Лев Инс“ АД насочва усилията си към родителите, които имат отговорната ролята първи да образоват децата си за опасностите, които се крият в интернет.

Експертът и директор „Информационни технологии и киберсигурност“ в ЗК „Лев Инс“ АД Явор Колев и националният координатор на кампанията „Пази детето в интернет“ Зоя Василев отчетоха, че в рамките на година са достигнали до повече от 120 000 деца и преподаватели в цяла България и въпреки, че се оказва, че са запознати с темата, голяма част от тях са имали лични преживявания и впечатления. Оказва се също, че според възрастните смятат, че докато са си у дома, пред компютрите, децата са напълно защитени и няма какво лошо да им се случи. Примерите за деца обаче, които стават жертви на недобронамерени хора, са много.

Олимпийският шампион на България по карате от Токио - Ивет Горанова, която е и лице на кампанията, отправи и предизвикателство към учениците между 1 и 12 клас - да покажат през картини, фотографии, графики или арт инсталации своята представа за начините да се предпазим от психическо насилие, финансови измами, сексуални посегателства, кражба на профили и други зложелателни действия в Интернет. Всеки ученик или клас може да види условията за участие на сайта detetovinternet.bg