Катаржина Естейт сътвори най-уникалното винено събитие

Бал от приказките

 

Седем вина, съпроводени с уникални кулинарни произведения, много настроение и блясък бяха в основата на традиционния си годишен бал на винарска изба Катаржина Естейт, който се проведе за пета година. Лично изпълнителният директор на избата Цветелина Николова посрещна всеки един от над 450-те гости, които бяха спазили официалния дрес код, в столичния Кемпински хотел Зографски.

 

Специален гост на галавечерята беше единственият “Master of wine” на Балканите и в Югоизточна Европа Константинос Лазаракис. Със щипка приповдигнато настроение, по интересен начин презентира вината на галавечерята - Chopin Sonata 2012, Les Fleurs 2012, Les Amandiers 2012, Encore Syrah 2012, Encore Malbec 2012, Chopin Concerto 2011 и Question Mark Gold 2010.
Най-високо оцененото българско вино - Katarzyna Reserve 2008 бе представено от технолозите Иван и Свилен Кисьови.

 

Андрей Стоилов - Главен готвач на Кемпински хотел Зографски, Парасхос Аксиотис и екипа му от Гърция, Сеифи Али Ерзахин – Турция и трима готвачи от екипа на Жан Бос - Даниел Твърдо, Марчин Оравиец, Михал Млечко, представиха уникално 7-степенно звездно меню. Едва ли биха могли да се опишат вкусовите достойнства на ястията, но само имената на някои говорят достатъчно – маринована сьомга в Шардоне, запечено козе сирене върху спаначен крокет, перли от пилешко в шунка Хамон, кейк от патешки дроб, медальон от агнешко със сос от малини и чили, телешко филе върху киноа ризото с гъби върху винен сос и трюфел и шоколадова сфера с пълнеж от шоколадов мус, с аромат на виолетки, гарнирана с ягодов корал, какаова „земя“ и маскарпоне. Всеки един от готвачите е носител на големи международни награди и е с особен принос към развитието на кулинарната култура в страната, която представлява.

 

Катаржина Естейт спази традицията си да подкрепи деца с изключителни таланти в областтта на музиката и изкуството, като закупи и подари цигулка на Лиляна Димитрова, ученичка в 10 клас на Национално музикално училище "Любомир Пипков". Младата цигуларка поздрави със специално изпълнания гостите.

 

Цветелина Николова анонсира новия Katarzyna Premium Club. Създаден като жест към настоящи специални клиенти, които споделят и ценят идеалите на Katarzyna Estate за виното и предлагането му.

На членовете на клуба ще бъдат предоставени специални условия и продукти, някои от които не се предлагат на пазара и са създадени само за клуба, както и покани за специалните събития на Katarzyna Estate. “Искаме да направим всичко това като израз на благодарност и признание към нашите клиенти за доверието, което ни гласуват. Нека да продължават да ценят труда, усилията и желанието ни да предлагаме най - доброто. За всичко останало ще се погрижим ние”, сподели Николова.

 

За доброто настоение се погрижиха ансамбъл „Българе“ с авангардни танцови етюди и музикални изпълнения, Камелия Воче и момичетата от „Интро“. Уникални бутилки с вина бяха разиграни на анкета с въпроси за избата.
Като на истински бал от приказките, гостите започнаха да си тръгват едва в малките часове на нощта.

 

Моля коментирайте