fbpx Ревю показва тенденции в косите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ревю показва тенденции в косите

Събитието събра и средства за перуки за онкоболни

Ревю на новите тенденции в косите под надслов „Инстинкт/Разум“ събра средства за перуки на онкоболни, както в същото време популяризира кампанията за даряване на коса на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“.

Инстинкт срещу разума, страст срещу логиката, природата срещу технологията – модният сезон есен/зима 2012/2013 идва, потопен в противоречията, определящи нашето време. Колекцията „Инстинкт/Разум“ създадена от световно известния коафьор Пол Геринг и неговият тим за немската марка „Алцина” беше пречупена през погледите на българските коафьори: Пламен Джулио, Галя Стефчева, Валентина Младенова, Наталия Ваклинова, Цветана Падешева, Ани Ралина, Маргарита Венкова, Весна Стефчева.
Колекция „Инстинкт” отразява мистичния път на приемане и отваряне към енергията на Вселената – тайната, която е вътре в нас, в природата и света. Косите са необуздани. В прическите присъстват както по-умереният див порив, така и инстинктивните тупирани обеми.

Колекция „Разум” – красотата на разума се превръща в отчаяна, трогателна чувственост. Фризурите са в ретро стил като и късите, и дългите коси са оформени на букли с обем. Присъства плътният бретон – прав и накъдрен, който внася аристократизъм. Цветовете в колекцията преливат от скандинавско русо и медно до тъмните тонове на шоколад, патладжан, тъмен махагон, черно и тъмен лешник.

Сред моделите в ревюто, които показаха тенденциите в косите бяха: Милена Шаркова - Мисис България 2008, Йордана Димитрова – Мисис България 2012 Universe, Гери Ташкова – "Мисис Дама на годината 2012", Жулиета Соколова – собственик на хотел „Сокол”, гр. Сандански, Дима Атанасова – корица на сп. Coiffure Beauty и Габриела Марти.

Освен към коафьорското изкуство гостите на събитието имаха възможност да се присъединят и към благотворителната кауза за даряване на коса за онкоболни на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“. На благотворителния търг след ревюто бяха продадени 3 перуки и два комплекта картини от Irini’s home collections. На специално обособени места се продаваха благотворително предмети на изкуството и перуки. Общата сума, събрана от търга и дарения от вечерта е 2260 лв.
Инициативата „Дари коса – подари перука!” стартира със създаването на Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“, чийто учредител е Вили Боршукова. За периода март-октомври 2012 г., 45 човека са дарили косата си за перука, а от името на Асоциацията са дарени 10 перуки на онкоболни. За изработването на една перука са необходими около две седмици, а хубавите перуки от естествена коса са скъпи. Цената им варира между 500 и 1 000 лв. и не всеки, който действително се нуждае от перука, може да си позволи да я има.

Асоциация „Промени живота си сега!” работи целогодишно в подкрепа на болните от рак в неравностойно положение. Една от основните превантивни дейности на Асоциацията е свързана с насочването към профилактични прегледи. До момента са направени над 150 профилактични прегледа – мамография и колоноскопия (изследване на дебелото черво), като са предотвратени 25 случая на развитие на рак на дебелото черво.