fbpx Балканска приказка на живо | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Балканска приказка на живо

Когато говорите за Троян (или Троянът, защото местните хора обичат да говорят граматически на пълен член) сигурно се сещате първо за троянска сливова ракия, двойно препечена. Онази уникална кехлибарена течност, която никъде другаде в България не можете да вкусите. Защото само тук балканджиите я приготвят с майсторлък и магия, която приятно опиянява главата. И само тук в съчетание с кристалния въздух и приказните планински гледки може да изпитате незабравими изживявания. В същото време тук с вашите бизнес партньори можете да свършите полезна работа, без да усетите умора. Защо ли все говорим за бизнес?... Всъщност изборът е ваш дали ще почивате или ще работите, но домакините са се погрижили и в двата случая нищо да не ви липсва. Тогава защо да не се възползвате и от двете?

В първите дни на януари отвори врати ултра модерният четиризвезден хотел "Троян Плаза",

точно в центъра на балканското градче. С уникална архитектура, той е разположен на брега на р. Осъм и в същото време е само на няколко крачки от пешеходната зона на града и търговската улица с уютни магазинчета и приятни кафенета.

;


За разлика от доста места в България, където местата за паркиране са кът, тук има място за всички гости на хотела. Още щом прекрачите прага на рецепцията ще усетите, че попадате в място, където делничната врява и лудница отсъства и като че ли всичко и всички работят само за вас. Всъщност балканджии са известни с гостоприемството си и усмивките и поведението им са съвсем естествени, без да прекрачват прага на допустимото и деликатността. Целият персонал заедно с ръководството са на средна въз-раст между 23 и 25 години и са троянчани, доста от тях завърнали се от различни краища на света и България заради предизвикателството, което им предлага новият хотел.
В зависимост от повода за вашето посещение може да избирате между 50 стаи и 6 апартамента, всичките с достъп до интернет. Две от стаите са с бизнес обзавеждане - разполагат с компютър, факс, принтер. Ако предпочитате по-голямо пространство, изберете уютните апартаменти, разположени на еркер точно над реката, от чиито френски прозорци може да наблюдавате приказни гледки към върховете Ботев и Беклемето.

 

 


"Черешката на тортата" обаче е президентският апартамент. Той е разположен на три нива! До него стигате с асансьора, чиято врата се отваря в самия апартамент и разбира се само вие имате достъп до там, чрез личната чип карта. Може разбира се и по стълбите да се качвате. На първото ниво се намира вашата лична сауна. Разполагате с огромна баня, но писъкът е ваната в нея, от където докато си лежите наблюдавате през големия прозорец приказния планински пейзаж, а музика гали ухото. Дали няма да полежите някой друг час, а? На третото ниво е бюрото с компютър и нужните пособия, за да не оставяте бизнеса без надзор. В другата част е спалнята и...отново вана почти в центъра на стаята. Глезотията тук е друга - докато сте се отпуснали във водата може да гледате телевизия от голям LCD екран. Когато сте на спалнята, също може да гледате различни програми от друг огромен плазмен монитор, докато звездното небе на тавана ви приспи. Балканска приказка..., но нека я оставим за нощта.


Сега е време да слезем два етажа под рецепцията и да се отдадем изцяло на себе си - в релакс центъра. Наистина не знам от къде да започна, защото стига да издържите на удоволствията може цял ден да се забавлявате тук. Фитнес центърът е оборудван с най-съвременните уреди с марката Техно Джим. Приятна, тиха музика и
LCD монитор допълнително ви забавляват. Може да избирате още между сух тангентор, солариум, сауна със студен басейн (както е по правилата), има и парна сауна. А като се отпуснете под опитните ръце на професионален масажист и благовонни масла, отлитате в екзотични страни...За да не се притеснявате от нищо, тук има и постоянен лекарски кабинет.
Дали не е време да похапнем? Можете да изберете между луксозен ресторант и механа (та може ли на Балкана без механа и автентична музика?). В ресторанта има 100 места, разположени на две нива и 20 места за непушачи, предлагайки уют и отбрани храни. Цветово решение на салона от бордо през охра и меко жълто, допълнително внасят успокоение и приятно настроение. Всъщност това са основните цветове на целия хотел, като комбинациите във всяка стая и салон са различни. В механата има 80 места с няколко изключително оригинални сепарета - може да се разположите в огромната бъчва или в каруцата, кладенеца или малката къщурка. И като започне веселбата - троянска сливова, четири бири и оркестърът свири до последния клиент...


Е, след толкова удоволствия може би е време да посвършим и работа

В "Троян Плаза" има отличните условия за конференции, симпозиуми, семинари. Разполагате с три конферентни зали - с 20, 40, 60 и 100 места. Голямата зала със 100 места е амфитеатрално разположена, като на масите има компютри и интернет. Наличието на пълна презентационна и офис техника се подразбира. Разполагате и с директен телефон. Ако имате чужди гости има две кабини за преводачи с нужната техника. В по-малката зала всички столове са с подвижни масички. Пред залите има място и за кафе паузи.
Предполагам, че ще се съгласите с мен, че тук може да бъдете няколко дни без да излизате от хотела. Но не забравяйте! Тук сте в сърцето на Балкана и си заслужава да се поразходите. Само на 10 км от града се намира с. Орешак, където е един от най-ценните християнски паметници - Троянският манастир. Запалете свещица! В селото е и Националното изложение на художествените занаяти и изкуства. Не може да дойдете до тук и да не си купите поне за спомен от писаните керамични съдове, дървени прибори и подложки или плетени на една кука кърпи. Ако продължите малко напред е с. Черни Осъм, в което се намира уникален природо-научен музей. Троянският Балкан е благодатен и за търсачите на по-силни усещания. Само на 20 км е местността Беклемето (1360 м н.в), която е подходяща за каране на ски (е, не става за олимпийски слаломи, но е съвсем добра за скиори над средното ниво). Има ски училище, и предлагат и екипировка. Ако търсите екстремни преживявания, може да се впуснете в екшъна на Off-Road (преживявания с джипове) с професионални водачи и инструктори.
И след тази реална приказка дали да не стегнем чантата и тръгнем за Троян. Какво ни липсва?


За контакти:

тел.: 0670/ 64 399
email:reservations@troyanplaza.com
http://www.troyanplaza.com