fbpx Благотворителност по празниците | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Благотворителност по празниците

 

За втора поредна година сдружение КАУЗА проведе националната кампания „Да оставим следи II ” под патронажа на известния български актьор Христо Мутафчиев и събра 16 225 лева. На специален благотворителен търг в Пловдивския Международен Панаир бяха разиграни 32 изображения на известни българи, позирали пред обектива на топ-фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова в подкрепа на детското онкологично отделение към УМБАЛ „Св. Георги” и на изпепеления голям салон на Пловдивския театър.
Най-скъпо бе продадена фотографията с организаторката от сдружение Кауза Ивелина Моравенова и Христо Мутафчиев, цената на портрета достигна сумата от 2 000лв. Портретът на Джоко Росич пък бе изтъргуван за сумата от 1000лв.
Тази година преди благотворителния търг допълнително бяха осигурени близо 15 000лв. от организаторката Ивелина Моравенова. Те са от частни дарители и фирми, а част от средствата вече са изразходвани по предназначение от онкохематологичното отделение на Детската клиника към Университетската Многопрофилна Болница за активно лечение "Свети Георги“-гр.Пловдив за закупуване на медикаменти.
 

 

Близо 4000лв. за деца в нужда бяха събрани от коледния благотворителен базар на Мтел, който се разви в централния офис на компанията през изминалия уикенд. Средствата ще бъдат дарени на: сдружение „Дете и пространство”, фондация „Дечица“ и сдружение „Бъдеще за децата на Св. Мина”. И трите каузи са част от програма за дарителство по ведомост на компанията. Коледният базар предложи всичко необходимо за празниците – ръчно направени сувенири и бижута, декорация за дома и офиса, сладкиши, играчки, козметика и много други. Над 600 служители на телекома посетиха събитието,