България е предпочитана за ранни почивки на море

България измества водещи туристически дестинации в света, като предпочитана страна за летуване. Австрийски пенсионери, прекарали почивка преди седмица в Слънчев бряг, са заявили желание да летуват у нас и през следващата година, вместо да отидат в Италия. За пръв път от много години курорта ни вдига нивото на туристите си и дава заявка за изтегляне началото на туристическия летен сезон.
През май 2013 г. в Слънчев бряг за пръв път бе договорено да почиват общо 7500 австрийски пенсионери. Още толкова ще пребивават тук и през 2014 г.

Пенсионерите на Австрия са особено общество, отличаващо се с високите си критерии. Взискателни, изискващи първокласно обслужване и перфектна организация, те не са лесни за обслужване, признаха гостите. Българският туроператор е успял да създаде перфектните за тях условия и резултатите са очевидни. На възрастните туристи, които откриха и сезона в Слънчев бряг, всичко им харесва – очаровани са от морето, плажовете, избраните хотели, обслужването е перфектно, дори храната е перфектна по техния вкус. Особено са очаровани от възможностите за нови впечатления, културни и исторически турове. Това изправя пред предизвикателство целия Бургаски регион, който да отговори на изискванията за пълноценно и комфортно пребиваване на хиляди западноевропейски туристи, които имат нужда не само от плаж и море, но и от цялостно опознаване на страната, хората и традициите на България.

Австрия дълго време беше основният, а сега е вторият по големина инвеститор в България. Между 1992 г. и 2012 г. тя е инвестирала у нас общо 6 млрд евро. Около 400 австрийски фирми са регистрирани и работят в страната ни. Австрийската икономика е експортирала към България 640 млн. евро, а българската към Австрия – 360 млн. евро.
Сега страната ни има шанс да бъде открита и от австрийските туристи. Най-добрите посланици на България ще бъдат пребиваващите в момента гости от третата възраст, когато те останат удовлетворени от условията и услугите, които им се предлагат.

Facebook comments