fbpx България и Русия ще обсъдят сътрудничеството си в туризма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България и Русия ще обсъдят сътрудничеството си в туризма

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще председателства Българо-руската работна група по туризъм, която ще заседава на 27 октомври 2011 г. в руския град Геленджик. Съпредседател от страна на домакините е ръководителят на руската Федерална агенция по туризъм Александър Радков.
На срещата ще бъде обсъдено състоянието и перспективите за развитие на българо-руския туристически обмен, резултатите от тазгодишния летен сезон и подготовката за зима 2012-а. Сред главните теми на разговорите ще бъдат също сътрудничеството при защитата на правата и интересите на туристите, взаимното популяризиране на националните туристически продукти и подготовката на «Програма за съвместни действия за периода 2012-2013 година».
Зам.-министър Маринов ще участва и в международната конференция „Развитие на туристическата инфраструктура в региона на Черно море”, която ще се проведе паралелно от 26 до 28 октомври също в Геленджик. Форумът е организиран от руското Министерство на спорта, туризма и младежката политика и Федералната агенция по туризъм. В срещата ще се включат представители на страните членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Сред темите на конференцията са включени съвременната туристическа инфраструктура като основа за конкурентноспособен туристически продукт в региона, перспективите за развитие на културно-познавателния туризъм, обучението на кадри и др.
В рамките на конференцията ще заседава и работната група по туризъм на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество.