fbpx Българо-канадска компания разработва едни от най-сигурните смартфони | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българо-канадска компания разработва едни от най-сигурните смартфони

Съвсем новата българо-канадската софтуерна компания ДЕЛАТЕК (DELATEK), специализирана в разработването на продукти и услуги за защитена комуникация е вече на родния пазар. В софийския офис на компанията работят 15 души, а през следващите месеци ще бъдат наети още 40 души.

Базираната изцяло в България фирма и е част от канадска група от високотехнологични компании, работещи в сферата на софтуерния развой, мобилните технологии, киберсигурността, защитените комуникации, облачните услуги и хостинга, уеб разработките, SEO и дигиталния маркетинг.

Основният фокус на дейността е разработване и маркетиране високотехнологични продукти и услуги за защитена комуникация, за чиито продажби на различните пазари се грижат други компании от групата, като Secure Group.

Secure Group предлага едни от най-сигурните смартфони в света, както и пакета от Android приложения за защитена комуникация.

Един от продуктите е Secure Phone - цялостно решение за хората, за които опазването на виртуалното лично пространство и сигурното, защитено общуване са критични, но без това да е за сметка на удобството и съвременните технологии. Специално за него е създадена собствена Android-базирана операционна система, в която са затворени всички възможности за хакване и подслушване.

Secure BlackBerry е решение, подобно на Secure Phone, което е базирано на BlackBerry. Тези смартфони включват 6 специални мобилни приложения за криптирани комуникации и други важни функции, разработени от ДЕЛАТЕК.