fbpx Български финансов продукт стъпва на чужди пазари | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български финансов продукт стъпва на чужди пазари

Един от иновативните български финансови продукти у нас „Бяла Карта“, планира да стъпи в Румъния и Македония с международния си бранд AXI. Освен улеснена процедура за кандидатстване - дистанционно – по телефон или онлайн, без попълване на формуляри и допълнителни формалности, картата се издава и доставя до посочено от клиента място напълно безплатно. Тя е международна кредитна карта, без такси за издаване и обслужване и без такси за всички трансакции – плащане при търговци и теглене на суми в брой от банкомати в България. До момента над 50 хил. българи притежават картата и са направили над 55 млн. транзакции.

„Развиваме бизнеса си водени от идеята за осигуряване на financial inclusion (т.нар. „финансово включване“) – a именно хора, които по една или друга причина нямат достъп до традиционни платежни инструменти, чрез нас да могат да ползват финансови продукти, позволяващи им да правят плащания с кредитни карти, мобилни плащания, онлайн плащания и др.

И в Румъния, и в Македония има сходно предлагане на кредитни карти, но процедурите за това са доста утежнени. Считаме, че с AXI ще отговорим на клиентското търсене в Европа за технологични финансови инструменти, които да са в полза на потребителите.“, посочи Цветан Кръстев, управител на „Аксес Файнанс“ ООД при представянето на плановете на компанията днес.

„Румънският пазар е много по-голям от този в България, но анализите на нашия екип показват, че клиентите там имат нужда от гъвкав и удобен продукт. Нашите прогнози показват, че въпреки предизвикателствата и конкуренцията в Румъния, успешният модел на Бяла Карта в България има огромен потенциал за реализация и у нас.“, заяви Лаур Емилиан, управител на дъщерното дружество на „Аксес Файнанс“ в Румъния.