fbpx Български фирми участват на най-голямото био изложение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български фирми участват на най-голямото био изложение

12 български предприятия - производители на биохрани, етерични масла и козметични продукти, участват на националния щанд на България по време на Международното търговско изложение “Natural and Organic Products Europe 2016”, което се провежда в Лондон за двадесета поредна година. Участието им се финансира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП), която покрива 80% от разходите по изграждане и наем на изложбените щандове на тези изложители. 
 
Някои от най-интересните продукти са екстракт от родопски силивряк - растение, което има способността да се възражда, регенериращ крем от охлюви, био айрян и сладки и бяла черница и шоколад. Българските изложители споделиха, че има голям интерес към българските продукти, а отзивите от участието им са изключително позитивни.
 
Дългогодишната история и успешното развитие на изложението го превръщат в задължителна пресечна точка за производители и купувачи на натурални продукти от цял свят. На тазгодишното издание участват 600 изложители от 78 страни, а броят на посетителите се очаква да надхвърли 10 000.  
 
Своите продукти на “Natural and Organic Products Europe 2016” представят производителите на биохрани, напитки и хранителни добавки „Интернет кафе – БГ“ ЕООД, Лактима ЕАД, Биоекс ООД, Агарикус БГ ЕООД и Биостайл ООД; производителят на профилактични и козметични продукти и средства за лична хигиена Билка лайфстайл ООД; фирмата Екомаат ООД, специализирана в производството на етеричномаслени растения; производителите на етерични и ароматни масла Интермед 1 ЕООД, Икаров ЕООД и Катеко ООД. На изложението участват още Рефан България ООД, специализирани в производството на парфюмерия и козметика и Супер фудс ООД, които оперират в сферата на производството, дистрибуцията и търговията на дребно и едро с хранителни продукти и напитки.