fbpx BMW Group с постижение в областта на устойчивото развитие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW Group с постижение в областта на устойчивото развитие

BMW Group с постижение в областта на устойчивото развитие

BMW Group отново е лидер в областта на устойчивото развитие сред компаниите в списъка на DAX. Това показват резултатите от междусекторно проучване, проведено от международната рейтингова агенция за устойчивост Sustainalytics. BMW Group печели 83 от максималните 100 точки, като така затвърждава статута си на лидер от 2009 г. и подобрява постигнатия резултат с почти девет точки.

Компанията е носител на редица важни награди за ангажимента си към устойчивото развитие. През 2011 г. компанията бе обявена за най-устойчивият автомобилен производител според Индекса за устойчивост на Дау Джоунс за седма поредна година. В последните десет години, BMW Group е листвана в FTSE4Good, един от най-важните индекси на устойчиви предприятия. През 2011 г. BMW Group също се класира на първо място сред всички производители на автомобили в на CDP класацията Global 500.
Проучването на Sustainalytics се провежда веднъж на всеки две години и се смята за едно от най-задълбочените изследвания по рода си. То оценява следните три области: околна среда, социална отговорност и управление. Дейността на всяка компания се оценява по над 80 критерия, които варират от социалните стандарти по цялата верига на доставки до екологичните аспекти на производството. Критериите се претеглят в съответствие с промишлено-специфични фактори.