BMW VISION M NEXT показва близкото бъдеще на шофирането

Не е далеч бъдещето, когато ще можем да избираме дали искаме да управляват сами автомобила или да бъдем возени. С BMW Vision M NEXT, BMW Group разкрива начина, по който радостта от шофирането може да изглежда в бъдеще. Автомобилът е възможност за предвкусване на електрифицираното бъдеще на марката BMW M, като поставя фокуса върху активно ангажирания шофьор. Интелигентните технологии осигуряват всеобхватна, но внимателно насочена помощ, която да ги превърне в ултимативния водач.

Под формата на страхотен електрифициран спортен автомобил BMW Vision M NEXT представя как би изглеждало бъдещето на марката BMW M.
Интелигентната технология е базирана на бъдещата платформа D+ACES (Design + Autonomous Driving, Connectivity, Electrification и Services) и превръща всеки водач на BMW Vision M NEXT в ултимативния водач.

BMW Vision M NEXT демонстрира възможностите на света на изживяванията BMW BOOST, ултимативното активно изживяване при шофиране. То е концептуален двойник на BMW Vision iNEXT, който е олицетворение на света на изживяванията BMW „EASE“ и включва всички изживявания, когато автомобилът поеме задачите при шофиране.

Тази машина притежава ДНК-то на спортен автомобил на BMW -  дизайнерски елементи като ниския, клиновиден силует, крилатите врати и ярката цветова концепция, които в насочена към бъдещето интерпретация цитират BMW Turbo и BMW i8.

 

Power-PHEV задвижващата концепция с по един електромотор на предната и задната ос позволява чисто електрическо задно задвижване, както и чисто електрическо задвижване на четирите колела. Допълнително задните колела могат да бъдат задвижвани от мощен четирицилиндров бензинов двигател. Максималната мощност от 600 к.с. осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Готовност за бъдещето в центровете на градовете благодарение на електрическия пробег от 100 км.
С натискане на бутон режимът BOOST+ осигурява допълнителна мощност. Автомобилът информира водача за перфектния момент за това.Colour-Blocking: предната и задната част са в матов неонов цвят Thrilling Orange и са в динамичен контраст спрямо копринено матовото лаково покритие на каросерията Silver Metallic.

 

В предната част са разположени класическите икони на BMW като двойната бъбрековидна радиаторна решетка и лицето с четири очи в самоуверена, модерна интерпретация. Първото използване на иновативната светлинна технология Laser Wire осигурява характерен светлинен дизайн. Големите въздухозаборници и предния спойлер от рециклиран карбон придават естетика от моторните спортове.Задната част в двуцветно, хоризонтално оформление подчертава широчината на автомобила. Задните светлини с технология Laser Wire ограждат задната част. Двойната емблема в двуизмерно оформление с модерна интерпретация цитира BMW Turbo и BMW M1 и сякаш се рее в задните светлини.

Focus Logic е следваща стъпка на типичната за BMW ориентация към водача: показаните информации се адаптират към скоростта. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-редуцирани са информациите и толкова повече се групират в директното зрително поле на водача.
Визионерската Valet Parking Service поема автомобила след пристигане до целта на пътуването, пакрира го и по-късно го докарва в желания момент. Всичко това става изцяло през  MyBMW App.