fbpx Дентална клиника обяви международен конкурс за иновативни научни разработки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Дентална клиника обяви международен конкурс за иновативни научни разработки

Стоматологична клиника във Варна обяви международен конкурс за иновативни научни разработки в областта на денталната медицина. За шести път Дентапрайм ще връчи престижната награда “Future of Dentistry” 2022 с награден фонд от 3000 евро.

Идеята за самия конкурс се заражда още през 2008 г., като част от стремежа на клиниката да мотивира и насърчи изследователската дейност сред изучаващите дентална медицина в цяла Европа, като привлече вниманието им към академичните проучвания в областта на имплантологията, протезирането върху импланти и приложението на стволови клетки в стоматологията.

Конкурсът дава възможност на кандидати от цяла Европа да дадат своя принос към академичната общност, прогреса и иновациите в денталната медицина, а същевременно и да спечелят престижната награда “Future of Dentistry” 2022.

Миналогодишният приз беше връчен на изследователски екип от университета „Лудвиг Максимилиан“ в Мюнхен. С темата на своето академично проучване те успяха да убедят журито в значимостта на откритието си: „Нова имплантна система с директно завинтвани единични зъбни коронки: влияние на материала на короната, протокола за синтероване и изкуственото стареене върху момента на огъване”.

Иновациите, освен че са неизменна част от развитието на денталните лечения са и двигателят на всяка една компания. Затова и от години клиника Дентапрайм поставя силен акцент върху научните изследвания и разработки. Новите технологични постижения правят посещенията при зъболекар по-бързи, по-лесни, по-безболезнени и по-надеждни.