fbpx Дентална клиника обяви международен конкурс за иновативни научни разработки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дентална клиника обяви международен конкурс за иновативни научни разработки

Водеща снимка
Да

Дентална клиника обяви международен конкурс за иновативни научни разработки

Стоматологична клиника във Варна обяви международен конкурс за иновативни научни разработки в областта на денталната медицина. За шести път Дентапрайм ще връчи престижната награда “Future of Dentistry” 2022 с награден фонд от 3000 евро.

Идеята за самия конкурс се заражда още през 2008 г., като част от стремежа на клиниката да мотивира и насърчи изследователската дейност сред изучаващите дентална медицина в цяла Европа, като привлече вниманието им към академичните проучвания в областта на имплантологията, протезирането върху импланти и приложението на стволови клетки в стоматологията.

Конкурсът дава възможност на кандидати от цяла Европа да дадат своя принос към академичната общност, прогреса и иновациите в денталната медицина, а същевременно и да спечелят престижната награда “Future of Dentistry” 2022.

Миналогодишният приз беше връчен на изследователски екип от университета „Лудвиг Максимилиан“ в Мюнхен. С темата на своето академично проучване те успяха да убедят журито в значимостта на откритието си: „Нова имплантна система с директно завинтвани единични зъбни коронки: влияние на материала на короната, протокола за синтероване и изкуственото стареене върху момента на огъване”.

Иновациите, освен че са неизменна част от развитието на денталните лечения са и двигателят на всяка една компания. Затова и от години клиника Дентапрайм поставя силен акцент върху научните изследвания и разработки. Новите технологични постижения правят посещенията при зъболекар по-бързи, по-лесни, по-безболезнени и по-надеждни.