fbpx Дисплеи, които предпазват от патогени | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дисплеи, които предпазват от патогени

Дисплеи, които предпазват от патогени

Излагането на патогени (микробни микроогранизми) е основно притеснение в клиничните среди, а оборудването, което може да контролира това излагане, играе значителна роля в тази насока. Технологичната компания ММD, лицензен партньор на Philips за монитори, обяви пускането в продажба на нова линия Clinical Review дисплеи, които включват уникално, антимикробно покритие за ограничаване на излагането на бактерии и възможно заразяване.

Това се постига чрез добавяне на съвместимо със стандарта JIS (Japanese Industrial Standard) Z2801вещество директно в материала на корпуса, като то създава предпазен щит, пречещ на развитието на често срещаните микроогранизми. Дисплеят може лесно да бъде почистен със стандартни продукти, без това да наруши качествата на покритието – важен факт за клиничните среди, където чистенето се извършва често и трябва да бъде възможно най-ефективно.
Новите дисплеи притежават ултра резки, висококачествени панели за пресъздаване на цветовете на най-високо ниво и постигане на най-добрите ъгли на видимост.

24-инчовият IPS дисплей и 27-инчовият AMVA дисплей работят с технологията Clinical-D image и осигуряват точността, от която се нуждаят професионалистите в клиниките, за да поставят точни диагнози, когато от това зависи здравето на пациентите. Съвместими с DICOM – международен стандарт за производство, съхранение и възпроизвеждане на клинични изображения - дисплеите дават върхово представяне не черно-белите изображения с калибровка, съвместима със стандарта DICOM Part 14 за показване и на най-фините детайли. И двата модела са с повишена яркост от 300 cd/m², което им позволява да работят безпроблемно в помещения с ярка околна светлина. Така професионалистите от всички области – например патология, радиология, стоматология и ортопедия – ще могат да виждат детайлите по-ясно и да отбелязват и най-малките отклонения с лекота.

Всички нови дисплеи са проектирани с интелигентни функции, които правят работата в клинично обкръжение по-лесна и ефективна. Те имат захранващи блокове, отговарящи на изискванията на тези среди и осигуряващи допълнителна безопасност и мощност, лесни са за монтиране и нагласяване на позицията чрез накланяне и завъртане плюс настройка на височината, което позволява на професионалистите в клиниките да постигнат най-подходящите зрителни ъгли и да намалят умората от дългия работен ден. За да пестят енергия, 24-инчовият и 27-инчовият модели притежават технологията Philips Power Sensor, която автоматично затъмнява или гаси екрана, когато потребителите се отместят от него. Дисплеите подобряват зрителното преживяване и по други интелигентни начини и идват с предварително инсталирани SmartText и SmartImage клинични профили, всеки от които е оптимизиран за конкретно приложение. С помощта на настройващото се On-Screen Display (OSD) меню потребителите могат бързо да превключват режима на изглед между клинични и офис приложения.

Facebook коментари