fbpx Доброволци ще почистят гребния канал в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Доброволци ще почистят гребния канал в Пловдив

Доброволци ще почистят гребния канал в Пловдив

На 19-ти октомври на Гребния канал в Пловдив ще се проведе първото събитие от проекта на Макс Европа, съвместно с Община Пловдив “Аз помагам...”. Инициативата стартира с рехабилитация на Гребния канал в Пловдив - един от символите на града - и е по идея и благодарение на пловдивската компания Макс Европа ЕООД.

Почистването, ремонтирането и рехабилитирането на Гребния канал и прилещажите му площи ще бъде извършено от служители-доброволци на Макс Европа, като израз на желанието на най-големия в Югоизточна Европа производител на велосипеди и детски продукти да се грижи за града и благоденствието на общността, в която развива своя бизнес.

На събитието ще присъстват Димитър Колев - Кмет на район Западен в Община Пловдив, Петър Зехтински - директор на Дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив и служители на Район Западен към Община Пловдив, които също ще се включат в доброволческите дейности.

“Искаме да дадем своя принос към нашия град и да сме полезни с това, което умеем да правим. Затова нашите служители, специалисти в различни производствени звена, ще приложат своите умения в боядисването, почистването и ремонтирането на съоръженията. Идеята е всеки да дойде като специалист, но да работи като гражданин, защото това е нашият град, а неговият облик зависи от всеки от нас. Имаме амбицията да превърнем инициативата “Аз помагам” в ежегодна и така да се грижим за града си”, сподели Иван Илчев, мениджър Маркетинг в Макс Европа.

В рамките на доброволния ден е планирано да бъдат рехабилитирани площите около Гребния канал. Това включва почистване на прилежащите му зелени площи в разстояние на 5 км, които са предпочитано място за отдих и спорт, засаждане на 20 млади дръвчета, боядисване на централните трибуни, ремонт на новите трибуни пред административната сграда, маркиране на всички кошчета за отпадъци със стикери приканващи към опазване на чистотата и др.