fbpx Елитни вина от 12 нови чужди изби на българския пазар | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Елитни вина от 12 нови чужди изби на българския пазар

Елитни вина от 12 нови чужди изби на българския пазар

Палитра на вносни вина от 12 нови изби вече могат да се открият на българския пазар. Официалнияг вносител и дистрибутор на вината „Платинум Брандс“ е подбрал едни от най-забележителните марки вина от Испания, Италия, Чили, Аржентина и Южна Африка.

Сред предложенията за ценители са четирите вина Prosecco от „Foss Marai”. Те се предлагат на цени от 19,90 до 29 лв. Духът на Испания идва от „Juan Gil“, „Atalaya“, „Can Blau” и Ateca“. Най-евтиното от шестте вина струва 11,50, а най-скъпото - Mass De Can Blau - 57,50 лв.

Прочутата винена дестинация Южна Америка се представя с избите „Stellenrust“ и „Aaldering“, а шестте вина от тях са на цени между 15,70 и 40 лв. Чили влиза в дома ви с напитките на „Anakena“, „Veramonte“ и „Quintay“ /от 14,20 до 28,70 лв./ А Аржентина - с 6 вина от „Norton“ и „Bousquet“ на цени от 14,20 до 28,70 лв.

 

„Създадохме Платинум Брандс преди няколко години с идеята да предлагаме качествени продукти и да ги презентираме по качествен начин. Ние не искаме да сме поредната компания, която предлага вносни вина, а да предложим селекция, различна за нашия пазар“, каза Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс".

Тя посочи, че предпочита испанските вина. А любимото й от новата селекция е Atalaya, защото е вкусно и "добре сготвено". „Когато вината са качествени, ще ги харесат всички - независимо дали предпочитат вкус на плодове или с повече дъб. Ще ги харесат дори хора, които не са професионалисти“, убедена е Николова. Тя посочи още, че целта на проекта е подбор на вина, отговарящи на съотношението цена -качество.

Вината могат да бъдат намерени в топ рестораните у нас, както и в търговските вериги. „Хората трябва да опитат новите напитки, за да обогатят винената си култура. За щастие българинът пие все повече вино. А виното е изкуство, любов, приятелство“, каза още Цветелина Николова. Тя издаде, че до март 2016 г. компанията ще разшири селекцията си с розета от Прованс, Франция, с още италиански еликсири, с внос от Калифорния, Нова Зеландия и Австралия.

„Подбирахме вината в рамките на 2 години. Моите фаворити са чилийските и аржентинските, но всички са уникални и със специфичен вкус. Заслужава си да се опитат“, казва Стефан Ангелов, експорт мениджър в "Платинум Брандс". Компанията дистрибутира и свои собствени марки, като българските са от избите „Katarzyna Estate“, „Concerto Winery”, „Belizza Winery”. През последните години компанията изнася родно производство за Китай, САЩ, Швейцария и Белгия.

 
 

Facebook коментари