fbpx Фондация „За Нашите Деца” с ново партньорство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фондация „За Нашите Деца” с ново партньорство

Фондация „За Нашите Деца” с ново партньорство

Стартира партньорство между Ситибанк България и фондация „За Нашите Деца”, което цели да осигури приемна грижа и сигурна семейна среда за поне 12 деца през 2016 г. Сред гостите на събитието в Център за обществена подкрепа „Св. София” присъстваха Станислава Таневa, управляващ директор на Сити България и Григорий Ананиев, директор „Капиталови пазари“ за Румъния и България , Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца” и Мариана Тасева, директор на Центъра по приемна грижа.

На събитието фондация „За Нашите Деца” получи чек за 20 000 долара, които ще бъдат инвестирани в набирането, обучаването и подкрепата на приемни семейства и настанените при тях деца.

„За мен е огромна чест днес да приветствам Ситибанк в голямото семейство на съмишлениците на фондация „За Нашите Деца". Мисията на нашата организация винаги се е споделяла от отговорни партньори, които осъзнават, че бъдещето на нашата нация се крие в инвестирането в ранната детска възраст, когато децата трябва да живеят в сигурна семейна среда, а не в изолацията на социалните домове. Щастлива съм, че в лицето на Ситибанк ние открихме партньор, който чрез своята подкрепа днес инвестира в устойчивото развитие на нашето общество, в справянето със социалното неравенство и в просперитета на българските деца.", заяви Иванка Шалапатова.

„За мен, както и за целия екип на Ситибанк, е чест да бъдем тук днес и да заявим своето уважение и съпричастност към екипа на фондация „За Нашите Деца“ в техните неуморни усилия за подобряване на живота на децата в риск и създаване на усещане за принадлежност. Това е една от ситуациите, в които не думите, а действията показват лично и корпоративно отношение. Предизвикателствата в живота идват под много и различни форми и отношението е това, което прави всичко значимо и различно. Подкрепата на Сити за развитие на приемната грижа в България има място в нашата глобална мисия за социална отговорност и насърчаване на финансовото приобщаване в общности с ниски доходи. Това партньорство също така предоставя възможности за провеждане на съвместни доброволчески инициативи с участието на служителите на банката, приемните деца и семейства и специалистите по приемна грижа. Аз вярвам, че това е само началото на нашия съвместен път.“, сподели Станислава Танева.

„Много сме благодарни на фондация „За нашите деца“ за усилията, които полагат и за нас а изключителна привилегия да сме макар и малка част от техните постижения. Поставили сме си голяма цел, като се надяваме не само да продължим да ви подкрепяме, но да привлечем и други наши партньори за каузата, за да може добрият пример да бъде последван.”, добави Григорий Ананиев.

В България според доклад на Европейския парламент 45% от децата живеят в бедност, което ги поставя в изключителна опасност от разделяне със семейството, социално изключване, изпадане от училище и нисък шанс за развитие в живота. Приемната грижа е шанс за деца в неблагоприятна семейна среда, разделени от своите родители или такива, които живеят в социален дом, да усетят топлотата и подкрепата в семейство, да растат в спокойствие и сигурност и да развият своя пълен потенциал.