fbpx Ford E-Transit e най-продаваният електрически ван в MV сегмента в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ford E-Transit e най-продаваният електрически ван в MV сегмента в България

В изпълнение на глобалнo споразумение между Ford Pro и Deutsche Post DHL Group, наскоро 31 нови електрически Ford eTransit се вляха във флотилията на DHL Express България, създавайки най-големия търговски EV парк в страната.

„Развълнувани сме,  да бъдем сред първите страни в света, в които E-Transit се присъединяват към автопарка на DHL като част от глобалното споразумение на Ford Pro и Deutsche Post DHL Group.“ – споделя Людмила Савева, Мениджър Ключови клиенти София в Мото-Пфое – „Това е признание за отличната ни работа през годините и лидерските пазарни позиции, които заемаме в страната с лекотоварната си гама.“

Ford E-Transit на DHL ще обслужват с нулев въглероден отпечатък 90% от маршрутите в София и ще спестяват над 170 тона CO2 годишно в атмосферата на столицата. Обем, който в отражение върху природата се равнява на 146 засадени дървета годишно.

Така изцяло електрическа версия на Ford E-Transit зае лидерската позиция по продажби в България. Общите продажби на електрическия флагман в лекотоварната гама на Ford достигнаха 40 автомобила.

Изцяло електрическата версия на най-продавания товарен ван в света предлага несравнима производителност, благодарение на водещи в класа 68kWh полезен капацитет на електрическата батерия, комбиниран пробег от 317км.* с едно зареждане, мощност на електромотора и уникална функция за захранване на работни инструменти Pro Power Onboard.