fbpx Фотоконкурс „Лицата на пивоварството” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фотоконкурс „Лицата на пивоварството”

За трета поредна година Пивоварите на Европа организират вече превърналия се в традиция фотоконкурс „Лицата на пивоварството”. Темата на тазгодишното издание е "Да излезем на по бира" и има за цел да подчертае важната социална роля, която ХоРеКа (хотели, ресторанти кафенета) секторът, и най-вече заведенията-бирарии, играят в местната общност. Конкурсът дава възможност на талантливи фотографи от цяла Европа да покажат своите снимки, да разкажат своите истории и да спечелят атрактивни награди. Крайният срок за подаване на фотографиите е 30 септември 2013 г.

Пивоварите на Европа насочват светлината на прожекторите върху сектора ХоРеКа, тъй като той играе важна роля за икономическия растеж, откриването на работни места и просперитета на свързаните с него браншове, което го прави особено важен и за пивоварната индустрия. В цяла Европа бирата присъства във всеки ресторант, местна кръчма, бар или кафене и има съществен принос за нашите общества, култури и икономики.

По данни на Националния статистически институт у нас секторът ХоРеКа е с над 26 000 предприятия, в които работят около 138 000 човека. 14 000 от тези работни места се свързват с продажбите на бира. Според проучване на Ърнст енд Янг над 51% от индиректната заетост, генерирана от пивоварната индустрия в страната, се пада на обектите на ХоРеКа.
Снимките, участващи в конкурса, могат да показват бирарии, заведения, места и събития на които се предлага пиво – от бирфестове до малки местни кръчми. В обектива могат да са и различните хора, благодарение на които бирата стига до клиента – пивовари, бармани, собственици, сервитьори. Фотографиите трябва да бъдат съпроводени от кратък текст и да не са доминирани от рекламни изображения. Важно е да се пресъздаде цялостната атмосфера на мястото и да се усети уникалният момент, който кехлибарената течност създава.

Авторите на най-добрите три снимки, избрани от жури от експерти, ще получат награди на обща стойност 1750 евро под формата на фотографско оборудване, съответно на стойност 1000 евро - за първо място, 500 евро - за второ и 250 евро за трето място.
Фотографиите се подават директно на уебсайта на инициативата http://www.facesofbrewing.eu.