fbpx Годишните награди за отговорен бизнес търсят новите компании с кауза | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Годишните награди за отговорен бизнес търсят новите компании с кауза

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обявява началото на кампанията за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2021. Най-авторитетният национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие е отворен за номинации от 1 декември 2021 г., а в състезанието могат да се включат всички компании у нас независимо от размер, сектор, местоположение и дали са членове на БФБЛ.

Целта на Наградите е да отличат най-добрите корпоративни проекти със значимо въздействие върху хората, обществото и природата. Новост в актуалното издание е категорията „Многообразие на работното място“ – част от усилията на БФБЛ като учредител на Хартата на многообразието в България да насърчи равенството и социалното приобщаване в работна среда. 

Отговорните компании могат да се самономинират или да бъдат номинирани от своите партньори от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. Срокът за кандидатстване е 15 януари 2022 г., такса за участие няма, а всички подробности са на уебсайта на БФБЛ www.bblf.bg.

„С ежегодния конкурс ние от БФБЛ се стремим да насочим вниманието към компании и брандове с кауза, които последователно и ефективно развиват и подкрепят проекти с положителен ефект върху хората, природата и обществото. Вярваме, че техните усилия заслужават да бъдат популяризирани, а най-успешните им инициативи – отличени, и че така можем да мотивираме и следващото поколение лидери да последва добрия им пример”, каза председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

Годишните награди за отговорен бизнес за 19-а поредна година ще отличат обществените  ангажименти на частния сектор в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“ и „Многообразие на работното място“.

Всички подадени проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или социалнозначима инициатива на компанията.

С участието си в Наградите компаниите се включват и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си със социалнозначими програми и инициативи, осъществявани през годините в България.

Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо жури от признати експерти в различни области, а победителите и финалистите ще бъдат обявени през март 2022 г. в София.