Големият международен тур на BMW идва в България

Над 400 клиенти и любители на BMW и активния и динамичен начин на живот, ще имат възможност в края на тази седмица да изпитат в реални условия последните иновации на марката. Във фокуса на международната програма BMW JOYDRIVE TOUR, която пристига в България, са новото BMW Серия 1 и BMW Серия 3. Обиколката е организирана от BMW Group Централна и Източна Европа и се провежда в 7 европейски държави – България, Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Полша и Румъния.

В рамките на BMW JOYDRIVE TOUR за първи път в България ще бъде показан новата Серия 6 Gran Coupe. Това е първото купе с четири врати в историята на марката. То впечатлява с атлетична елегантност на дизайна, мощни, високоефективни двигатели и иновативни технологии. Гостите на събитието ще имат възможност за първи път се запознаят с начина на прилагане на концепцията за повишена динамика и нулеви нива на вредни емисии ActiveHybrid в BMW Серия 5. В рамките на събитието ще бъде демонстриран моделът BMW ActiveHybrid 5. Той за пръв път комбинира редови шестцилиндров BMW TwinPower Turbo двигател с електрическо задвижване и осемстепенна автоматична трансмисия.

В програмата участват всички дилъри на BMW в България – Камор Ауто, София; М Кар Пловдив; Варна Карс, Варна; Бова Кар, Бургас и ВиА Интеркар, Плевен; както и официалния вносител BMW Group България.