fbpx Гъвкавото работно място дава повече производителност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Гъвкавото работно място дава повече производителност

Над половината от служителите в България (60%) сега са свободни от оковите на бюрата си, според анкета на Регус. Тези професионалисти могат да работят извън офиса на тяхната компания през половината от работната седмица или за по-дълго, като с това намаляват общото си време за пътуване и имат възможност да избират места за работа, които се намират по-близо до дома им.
Бизнес организациите все по-често предлагат гъвкави практики на работа. Проучването потвърждава, че почти две пети (38%) от служителите биха работили още по-усърдно в полза на компанията, ако имат възможност да намалят времето си за пътуване.

Представители на бизнеса в България биха използвали спестеното време от пътуване за повече време със семейството си (85%), за да повишат образованието и квалификациите си (77%) и повече време в упражнения и грижи за здравето (72%).
Ако бизнес организациите разширят гъвкавите практики на работа за своя персонал, не само ще се подобри здравето, мотивацията и лоялността на служителите, но и цялостната продуктивност, тъй като служителите ще работят повече.