fbpx Honda и Hitachi създават джойнт-венчър за електромобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Honda и Hitachi създават джойнт-венчър за електромобили

Hitachi и Honda подписаха съглашение за основаването на джойнт-венчър за разработването, производството и продажбите на двигатели за електрически автомобили. Подписването на окончателния договор за създаването на джойнт венчъра е планирано за края на март 2017.

Hitachi Automotive Systems предлага електромотори за моторни превозни средства още през 1999 г. През същата година Honda лансира първия си хибриден автомобил, Insight. Целта на сътрудничеството между двете компании е да се използва ноухауто на автомобилния производител и това на доставчика на агрегати и с помощта на тази синергия да се постигне икономическои технологично предимство.  Централата на джойнт-венчъра ще бъде в Япония, но той да разполага с подразделения в САЩ и в Китай, всяко от тях с производствени и търговски функции.

Паралелно с общите усилия, Hitachi Automotive Systems ще продължи да промотира и да снабдява и други автомобилни производители, докато Honda ще продължи да се фокусира върху глобалното промотиране на електромобилите с мотори от новосъздадената компания, както и с двигателите, произведени от самата автомобилна марка в Япония.