fbpx Имаме посланик за МСП | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Имаме посланик за МСП

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов е назначен от министър Трайчо Трайков за посланик на малките и средните предприятия (МСП) за България. Той бе представен официално в това свое качество, заедно с посланиците от другите държави членки на ЕС, на конференция в Будапеща. 

Като посланик за МСП зам.-министър Ангелов ще координира политиката по отношение на малкия и средния бизнес и предприемачеството между Министреството на икономиката, останалата централна администрация и местната власт. Българският посланик ще следи за прилагането на принципите на европейската стратегия за МСП SBA (Small business act) в национален план, особено на правилото "Мисли първо за малките". Той ще представя страната ни в ресора на ниво ЕС и ще инициира и поддържа диалога с всички заинтересовани страни по отношение на политиката към МСП. Посланическите функции не разширяват администрацията, а ще улеснят диалога между Еврокомисията и страните от общността по проблеми на вътрешния пазар, конкурентоспособността, иновациите, международните преговори и туризма.

На 15 юни в Брюксел предстои конференция на посланиците на малките и средни предприятия в ЕС, съвместно с националните координатори по SBA. Очаква се на форума да бъде учреден съвет на високо равнище, който да следи и гарантира прилагането на принципа „Мисли първо за малкия" и на Small Business Act в държавите членки.