fbpx ИТ браншовиците са загрижени от липсата на прогрес по електронно управление | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ИТ браншовиците са загрижени от липсата на прогрес по електронно управление

Браншовите организации в сферата на ИКТ – БАИТ, БАСКОМ, ИКТ Клъстер и Българска уеб асоциация са загрижени за прогреса по стратегията и пътната карта към днешна дата – 20 октомври 2010 г., както и за параметрите на държавния бюджет 2011 г. за технологии. Според тях електронното управление е ключов инструмент за реализация на цялостна административна реформа, осигуряване на прозрачност и премахване на предпоставките за корупция, както и създаване на значително по-добра среда за икономическо развитие и качество на живот. Електронното управление трябва да бъде припознато като национален приоритет от всички политически сили.
Също така, според тях, „Минитерството на транспорта не е подходящото място за осъществяване на толкова важна политика с огромно значение за всички министерства и държавни агенции. Управлението на стратегията и изграждането на е-управление би трябвало да бъде поставено на централно място – или към вицепремиера, отговорен за административната реформа, или в самостоятелно министерство, каквото бе предизборното обещание на ГЕРБ”.