fbpx Изцяло нов интериор и нови технологии за Jaguar XE | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изцяло нов интериор и нови технологии за Jaguar XE

етикети

Новият Jaguar XE идва с подобрен екстериорен дизайн, изцяло нов луксозен интериор и още по-модерни технологии. Нови изцяло LED предни фарове с впечатляващите характерни дневни светлини с J-образен контур създават още по-целеустремен външен вид. Задната част на автомобила се отличава също с нов дизайн на бронята и по-тънки изцяло LED задни светлини с обновена характерна графика, която акцентира върху визуалната ширина на автомобила, придавайки на XE по-стабилен вид.

За още динамичен характер, моделите R-Dynamic включват допълнителни елементи в екстериорния дизайн, включително изваяни повърхности, вдъхновени от малките крила на самолетите, детайли от тъмна мрежа на задния дифузьор и алтернативни стилове джанти. В интериора спортните препратки продължават със седалки в спортен стил с контрастен шев, пера за смяна на предавките в цвят Satin Chrome и прагове на вратите R-Dynamic.

 

Красиво изработеният изцяло нов интериор се отличава с широка употреба на меки на допир материали, първокласни фурнири и изцяло нови облицовки на вратите, които подобряват изживяването за шофьор и пасажери, както и го правят по-практичен. Луксозният и технологичен интериор на новия XE осигурява повече комфорт, качество и свързаност за всички пътници. Всеки един аспект в купето е усъвършенстван за повече удобство, подобрени места за съхранение на вещи и увеличен комфорт за пътниците.

Взаимстваните от F-TYPE селектор на предавките SportShift и превключвател JaguarDrive Control са разположени на обновената централна конзола.
Нов волан, като при изцяло електрическия I-PACE, съдържа невидими преди да светнат графики и капацитивни бутони за интуитивен контрол на основните функции.
Новият XE е също най-интелигентният и най-свързаният автомобил на Jaguar досега. Информационно-развлекателната система Touch Pro Duo на Jaguar, като при I-PACE, също е налична за първи път, предоставяйки инстинктивен контрол чрез два елегантно интегрирани сензорни екрана с висока резолюция. Безжично зареждане на устройства и технологията Smart Settings също се появяват за първи път при XE.

Първото в сегмента вътрешно огледало за обратно виждане ClearSight подобрява безопасността и удобството, като осигурява на водача свободен изглед към пътя отзад. С помощта на обърната назад широкоъгълна камера системата подава изображения към екрана с висока резолюция върху вътрешното, безрамково огледало за обратно виждане – високите пътници отзад, затруднената видимост или дъждът не са никакво препятствие при маневриране. 

Олекотената конструкция на каросерията на Jaguar XE, с увеличено съдържание на алуминий, продължава да играе основна роля за пъргавото управление, изключителната безопасност и икономичност на автомобила. Алуминият съставлява 75 % от каросерията и се съчетава с утвърдени системи за задвижване на задните или на всички колела.

Новият XE е наличен с гама екологични и икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium. 2,0-литровият бензинов Ingenium е наличен с 250 к.с. и 300 к.с.  обозначени с емблемите P250 и P300 съответно, докато икономичният дизелов Ingenium със 180 к.с., обозначен с емблемата D180, предоставя 430 Нм въртящ момент и разход на гориво от 4,9 л/100 км.