fbpx Изкуствен интелект ще помага на търсачката Bing и браузъра Edge на Майкрософт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Изкуствен интелект ще помага на търсачката Bing и браузъра Edge на Майкрософт

етикети

Майкрософт стартира изцяло нова, базирана на изкуствен интелект търсачка Bing и браузър Edge, които са вече налични в предварителен преглед на Bing.com,

„Изкуственият интелект ще промени изцяло всяка софтуерна категория, започвайки с най-голямата от всички тях – търсенето“, сподели Сатя Надела, председател и главен изпълнителен директор на Microsoft и допълни: „Днес стартираме Bing и Edge, захранвани от изкуствен интелект, втори пилот и чат, за да помогнем на хората да извлекат повече от търсенето и мрежата.“

Налични са над 10 милиарда заявки за търсене на ден, но според нашите изчисления половината от тях остават без отговор. Това е така, защото хората използват търсенето, за да правят неща, за които то първоначално не е предназначено. Може да се каже, че по отношение намирането на даден уебсайт например е страхотно, но за по-сложни въпроси или задачи много често е дори недостатъчно.

Новите Bing и Edge предоставят по-добро търсене като предоставят по-подходящи резултати за обикновени неща като спортни резултати, цени на акции и време, като с помощта на новата странична лента, можете да получите по-изчерпателни отговори, ако желаете.

Изчерпателни отговори. Bing преглежда всички резултати в мрежата, за да намери и обобщи отговора, който търсите. Можете да получите подробни инструкции например за това с какъв друг продукт можете да замените яйцата в тортата, която точно в този момент приготвяте. И всичко това без да се налага да преглеждате множество резултати.

Ново изживяване в чата. За по-сложни търсения – например планиране на подробен маршрут или проучване за това, какъв телевизор да си купите – новият Bing предлага и нов интерактивен чат. Чат изживяването дава възможност за по-точно търсене, докато получите отговора, който търсите, като поискате подробности, яснота или идеи.

Творческа искра. Новият Bing може да генерира съдържание, което ще ви помогне за тази цел. Той може да ви помогне с написването на имейл, създаването на 5-дневен маршрут за вашата мечтана ваканция на Хаваите, например или контактите за резервация, подготовка за интервю за работа или създаването на викторина.

Ново изживяване в Microsoft Edge. Браузърът Edge е с нови възможности, базирани на изкуствен интелект и нов външен вид, като добавихме и две нови функционалности - чат и създаване на съдържание. Със страничната лента на Edge можете да изискате резюме на дълъг финансов отчет, за да получите основните изводи – и след това да използвате функцията за чат, за да поискате сравнение с финансовите отчети на конкурентна компания и да съберете резултатите автоматично в таблица. Освен това, можете да поискате от Edge да ви помогне да създадете съдържание, например публикация в LinkedIn, като му дадете информация, за да започне. След това можете да поискате да ви помогне да актуализирате тона, формата и обема на публикацията. Edge може да разбере уеб страницата, на която се намирате и да се адаптира автоматично.

Новият Bing е вече достъпен в ограничена предварителна версия за настолен компютър, като всеки може да посети Bing.com, за да изпробва примерни заявки и да се запише в списъка на чакащите. През следващите няколко седмици ще бъде разширен предварителния преглед, както и мобилното приложение.