fbpx Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г.

 

Започна събирането на мостри за Concours Mondial de Bruxelles (CMB), най-големият световен винен конкурс по брой мостри. Това обяви Меглена Михова от Probegex („Пробежекс“), представителят на Конкурса за България. Крайният срок за регистрация и за изпращане на мостри на червени, бели, розе или био вина е 3 март 2017 г.

 

„След рекламата на страната ни като производител на вино през 2016 г., очакваме повече винопроизводители от България да участват с мостри в тазгодишното издание на Конкурса“, коментират от Probegex.  Домакинството на страната ни през 2016 г. беше отразено в над 30 държави, в над 500 публикации, което е един от най-ефикасните начини да се наложим като страна-производител. България беше класирана на 2-ро място във влиятелната класация на Wine Enthusiast - Top Wine Destinations 2017 .

 

За медалистите Конкурсът организира специална програма със събития, които се посещават от най-важните търговци и най-влиятелните винени журналисти. Програмата за 2017г. включва събития в Бенелюкс, Франция, САЩ и Азия (Япония и Китай), които през последните години стават все по-привлекателни за износ на българско вино. Вината, спечелили медали от CMB, се радват на огромен медиен и търговски интерес. Големите търговски вериги в Европа отчитат около 25% ръст в продажбите на медалистите от СМВ. „Често самите търговски вериги препоръчват винопроизводителите да изпращат мостри за Конкурса, защото виждат влиянието на медалите при избора на вино“, пояснява Меглена Михова.
Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 5 до 7 май 2017 г. в гр. Валядолид, Испания. Вината ще се оценяват от над 320 журналисти, търговци, енолози и сомелиери от 50 държави в света.